Αρχική » Άρθρα υγείας » Healthy tips » Πώς να ελέγξεις το βάρος σου αυτό το καλοκαίρι!
πώς να ελέγξεις το βάρος σου το καλοκαίρι

Πώς να ελέγξεις το βάρος σου αυτό το καλοκαίρι!

Πώς να ελέγξεις το βάρος σου το Καλοκαίρι; Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι η αγαπημένη εποχή. Υπάρχει όμως ένας λόγος που αγχώνει τον κόσμο. Αυτός δεν είναι άλλος από τη διατήρηση του βάρους!              

Όλοι έχουν δικαίωμα να περάσουν ένα φανταστικό καλοκαίρι. Γεμάτο ξέγνοιαστες στιγμές, αποφόρτιση, παγωτά, ώρες ατελείωτες στην παραλία, βραδιές μάζωξης σε σπίτια με φίλους, και εξωτικά κοκτέιλς. Ναι καλά άκουσες το Καλοκαίρι χρειάζεται να ακολουθεί καθετί που σε ευχαριστεί! Και ναι με έξυπνους χειρισμούς θα μάθεις εδώ πώς μπορείς να ελέγξεις το βάρος σου το Καλοκαίρι! Πράγματι, μπορείς να διατηρήσεις ή και να μειώσεις το σωματικό  σου βάρος! Πάμε να δούμε κάποια tips για το πώς θα το καταφέρεις.

Παρακάτω θα βρείς 5 tips που θα βοηθήσουν ώστε να ελέγξεις το βάρος σου το Καλοκαίρι!     

5 Έξυπνα & Εύκολα Tips

  1. Πίστεψε ότι μπορείς να τα καταφέρεις
    Πιστεύω αφάνταστα ότι το Α και το Ω για να πετύχεις  το οτιδήποτε, είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Ξέρω ότι ίσως μπορεί να έχεις  προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν.
     
  2. Φάε έξυπνα, όχι πολύ λίγο
    Όταν μένεις νηστικός  για πολλές ώρες, είτε γιατί αμέλησες να φας είτε γιατί το έκανες σκόπιμα για να μειώσεις τις προσλαμβανόμενες θερμίδες, τότε με μαθηματική ακρίβεια πετυχαίνεις  το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πώς το σώμα σου είναι από βιοχημικής πλευράς απορυθμισμένο και όλο αυτό έχει σας αποτέλεσμα να καταλήγεις να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες φαγητού αλλά και να ζητάς κυρίως γλυκά και υδατάνθρακές.  

  3. Healthy snacks στην παραλία
    Μη συνδέεις τη χαλάρωση στην παραλία με ανθυγιεινά και με πολλές θερμίδες snacks στην παραλία Σε αυτή την περίπτωση πέρα από τις θερμίδες που προσλαμβάνει καθημερινά, κάνει κακό στην υγεία του. Συνέδεσε τη χαλάρωση με την ευεξία και την αυτοφροντίδα.

  4. Πες «ναι» στο μέτρο, στα ποτά και στα παγωτά
    Δεν θα σου πω να φας το 0% παγωτό ή να αποφύγεις το στρατσιατέλα. Θα σου πω να απολαύσεις αυτό που θες πραγματικά αλλά όταν το έχεις πραγματική ανάγκη. Τα παγωτά και γενικά όλα τα γλυκά δεν είναι για κάθε  ημέρα! Αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι κάθε μέρα γλυκό, τότε κάτι άλλο σου λείπει ή μπορεί απλά να έχεις συνηθίσει την καθημερινή κατανάλωση. Σε ό,τι αφορά τα ποτά, αν βγαίνεις κάθε βράδυ, είναι βοηθητικό σε κάποιες εξόδους να καταναλώνεις μόνο αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Στην περίπτωση που τραβάει η βραδιά, επέλεξε να ξεκινήσεις με ένα αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη και μετά να καταναλώσεις κάποιο ποτό.

  5. Κουνήσου από την θέση σου!                                                                                                                   
    Σκέψου να κολυμπήσεις λιγάκι περισσότερο ή να περπατήσεις κατά μήκος στην θάλασσα, να τρέξεις το πρωϊ στην παραλία.

Ακολούθησε τους δικούς σου ρυθμούς

Τα παραπάνω tips αποτελούν γενικές συμβουλές που πιθανόν βοηθούν. Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του μεταβολισμό, τον δικό του μοναδικό οργανισμό, τον δικό του τρόπο ζωής  και τα προσωπικά σημεία που τον δυσκολεύουν. Αν κάτι στην διατροφή σε δυσκολεύει ή σε στεναχωρεί  μπορείς, όταν νιώσεις έτοιμος να το δουλέψεις  με σωστό τρόπο με τους κατάλληλους ειδικούς.

Ζήσε την κάθε στιγμή αυτό το καλοκαίρι και αγάπησε τον εαυτό του τόσο πολύ ώστε να του επιτρέψεις να έχει ένα υγιεινό τρόπο ζωής!

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα κείμενα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν θεραπευτική πρόταση, δεν υποκαθιστούν την ιατρική διάγνωση ή/και περίθαλψη, καθώς και τις οδηγίες που μόνο οι γιατροί έχουν την ευθύνη να δώσουν.
Scroll to Top