Αρχική » Άρθρα υγείας » Άντρας » Νοέμβριος 2022 – Προληπτικός έλεγχος προστάτη
Νοέμβριος - Προληπτικός έλεγχος προστάτη

Νοέμβριος 2022 – Προληπτικός έλεγχος προστάτη

Ο Νοέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης της υγείας των ανδρών & των συχνότερων ανδρικών καρκίνων (καρκίνος προστάτη, όρχεων) και το κίνημα “Movember”, αναδεικνύει αυτή τη σημασία!

Κάθε Νοέμβριο, οι άνδρες σ’ όλο τον κόσμο αφήνουν μουστάκι, υπενθυμίζοντας στον εαυτό τους την υποχρέωση να δώσουν προτεραιότητα  στην πρόληψη. Η λέξη Movember είναι σύνθετη: από τις λέξεις Νοέμβριος (November) και μουστάκι (moustache) και μας θυμίζει ότι η πρόληψη δεν αφορά μόνο τις γυναίκες!

Για το λόγο αυτό, το Book a Doc 24/7 σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, Metropolitan Hospital, ΜΗΤΕΡΑ και Metropolitan General του Ομίλου HHG προσφέρουν έναν προνομιακό έλεγχο προστάτη στην τιμή των 20 ευρώ, o οποίος περιλαμβάνει:

1. Έλεγχο PSA

2. Γενική ούρων 

3. Επίσκεψη/ Κλινική εξέταση από Ουρολόγο

Προγραμματίστε το ραντεβού σας στο τηλ. 211 100 1415
και πραγματοποιήστε το στο χρόνο που επιθυμείτε!

  • Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός ανδρικός καρκίνος, αλλά παράλληλα κι ένας καρκίνος με σχετικά καλή πρόγνωση, ειδικά αν διαγνωσθεί έγκαιρα.
  • Το 95% μάλιστα διαγιγνώσκεται σε άνδρες 45 – 89 ετών. Ωστόσο, αν υπάρχει οικογενειακή προδιάθεση, είναι διπλάσιος ο κίνδυνος για την εμφάνιση καρκίνου σε πρώτου βαθμού συγγενείς.
  • Δεδομένου ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι συνήθως ασυμπτωματικός, η περιοδική πραγματοποίηση εξετάσεων συμβάλλει καθοριστικά στη διάγνωση και μάλιστα από την ηλικία των 45 ετών.
Οι πληροφορίες που περιέχονται στα κείμενα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν θεραπευτική πρόταση, δεν υποκαθιστούν την ιατρική διάγνωση ή/και περίθαλψη, καθώς και τις οδηγίες που μόνο οι γιατροί έχουν την ευθύνη να δώσουν.
Scroll to Top