Αρχική » Άρθρα υγείας » Ορθοπαιδική » Τενοντίτιδα στον ώμο: Πώς την αντιμετωπίζουμε

Τενοντίτιδα στον ώμο: Πώς την αντιμετωπίζουμε

Ένα από τα πιο συχνά ενοχλήματα του μυοσκελετικού είναι ο πόνος στον ώμο. Η τενοντίτιδα στον ώμο είναι μια μορφή φλεγμονής του τένοντα, η οποία επιφέρει αρχικά πόνο και σε προχωρημένη κατάσταση δυσχέρεια ή αδυναμία στη λειτουργία του ώμου. 

Οι αιτίες στην τενοντίτιδα στον ώμο μπορεί να είναι πολλές, εξηγεί ο Παναγιώτης Πάντος, ορθοπαιδικός χειρουργός (www.elbowandshowlder.gr), με πιο συχνές την προχωρημένη ηλικία όπου τα άτομα είναι πιο ευάλωτα στην πάθηση μετά τα 40, την έντονη άσκηση, την καταπόνηση, την έλλειψη ξεκούρασης και γενικά την παρατεταμένη ανύψωση του βραχίονα.

Συμβουλές για να απαλύνουμε τον πόνο στο σπίτι

Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητο να δώσετε στην άρθρωση λίγο χρόνο να επανέλθει με ξεκούραση και αποχή από δραστηριότητες που καταπονούν το σώμα και ειδικά τους ώμους.

Παγοκύστη: Ο πάγος καταπραΰνει τον πόνο που προκαλείται από φλεγμονές, όπως η τενοντίτιδα. Ειδικά στην αρχή του πόνου, η κρυοθεραπεία μειώνει το οίδημα και ανακουφίζει την περιοχή. Μπορεί να επαναληφθεί 4-5 φορές μέσα στην ημέρα.

Παυσίπονο: Η παρακεταμόλη, αν ο πόνος πλέον έχει επηρεάσει στην καθημερινότητά σας, είναι μία πολύ καλή λύση για να μπορέσετε να κοιμηθείτε, ιδίως το βράδυ.

Ξεκούραση: Μετά από κάποιον τραυματισμό η περιοχή του τραύματος και κατ’ επέκταση και όλο το σώμα χρειάζονται ξεκούραση και καθόλου καταπόνηση της περιοχής. Η αποχή από τις αθλητικές δραστηριότητες θεωρείται απαραίτητη για όσο διάστημα σας συστήσει ο γιατρός σας, ενώ η άρση βαρών ή η ανάταση του βραχίονα καλό είναι να αποφεύγονται.

Διάταση: Εφόσον ο ώμος έχει μείνει σε ακινησία και ο πόνος έχει υποχωρήσει, τώρα θα περάσετε στο στάδιο της κινητοποίησης και ενδυνάμωσής του. Δοκιμάστε να κάνετε κάποιες διατάσεις με ιμάντα που αυξομειώνει, αφού σας δείξει ο γιατρός ή ο φυσικοθεραπευτής σας.

Όταν η τενοντίτιδα δεν μπορεί να θεραπευτεί με την συντηρητική αντιμετώπιση, τότε υπάρχει η οριστική αντιμετώπισης της αρθροσκόπησης, με τέλεια μετεγχειρητικά αποτέλεσμα, μηδενικές επιπλοκές και άμεση ανάρρωση, χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Επικοινωνήστε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Παναγιώτη Πάντο για περισσότερες πληροφορίες: www.bookadoc.gr/divisions/πάντος-παναγιώτης/

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα κείμενα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν θεραπευτική πρόταση, δεν υποκαθιστούν την ιατρική διάγνωση ή/και περίθαλψη, καθώς και τις οδηγίες που μόνο οι γιατροί έχουν την ευθύνη να δώσουν.
Scroll to Top