Αρχική » Άρθρα υγείας » Άντρας » Αιμορροΐδες: Σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης

Αιμορροΐδες: Σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μία πολύ συνηθισμένη πάθηση, η οποία ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους. Λόγω της περιοχής οι περισσότεροι δεν επισκέπτονται εύκολα τον ιατρό.

Όπως τονίζει ο Χρήστος Παπαϊωάννου, Γενικός Χειρουργός “Όταν οι αιμορροΐδες είναι σε έξαρση, αλλά είναι ακόμη στα αρχικά στάδια, μπορεί να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργείο με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Μία τέτοια είναι η τεχνική Barron/RBL ή αλλιώς απολίνωση με ελαστικούς δακτυλίους. Πρόκειται για μία απλή διαδικασία που δεν χρειάζεται εισαγωγή στο νοσοκομείο και ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα και ανώδυνα”.

Πώς διενεργείται;

Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, τοποθετείται ένα λάστιχο στη βάση της κάθε αιμορροΐδας, με σκοπό να διακοπεί η παροχή αίματος σε αυτή. Μέσα στις επόμενες ημέρες η απολινωμένη αιμορροΐδα “μαραίνεται” και φεύγει στην κένωση συνήθως χωρίς οι ασθενείς να το καταλάβουν. Το ενδεδειγμένο είναι να απολινώνονται 1-3 αιμορροϊδικοί όζοι σε κάθε συνεδρία, ενώ  η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί περίπου 40 ημέρες μετά.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα μεθόδου;

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, η οποία διαρκεί περίπου 10 – 15 λεπτά, οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι, αφού δεν απαιτείται νοσηλεία. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι δυνατόν να επιστρέψουν στην εργασία τους και στις καθημερινές συνήθειές τους, εφόσον δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον γιατρό Παπαϊωάννου Χρήστο: www.bookadoc.gr/divisions/παπαϊωάννου-χρήστος/

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα κείμενα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν θεραπευτική πρόταση, δεν υποκαθιστούν την ιατρική διάγνωση ή/και περίθαλψη, καθώς και τις οδηγίες που μόνο οι γιατροί έχουν την ευθύνη να δώσουν.
Scroll to Top