Αρχική » Γιατροί » Παπαμιχαήλ Αντωνία – “Ταξιάρχης”
Παπαμιχαήλ Αντωνία Εργοθεραπεύτρια, Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης “Ταξιάρχης”, Κορωπί Ανατολικής Αττικής

Παπαμιχαήλ Αντωνία – “Ταξιάρχης”

Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής, Παιδοψυχολόγος

Διεύθυνση
Καραισκάκη 11, Κορωπί, 19400
Κόστος επίσκεψης
25 €

Εμπειρία

αυτισμός
ΔΕΠΥ
Μαθησιακές δυσκολίες
φωνολογικές διαταραχές

Η Παπαμιχαήλ Αντωνία είναι Εργοθεραπεύτρια και διατηρεί το Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης “Ταξιάρχης” στο Κορωπί Ανατολικής Αττικής, που παρέχει υπηρεσίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Παιδοψυχολογικής Παρέμβασης & Συμβουλευτικής Γονέων.

Από το 2015 ως και σήμερα, είναι Επιστημονική Υπεύθυνη των προγραμμάτων του “Ταξιάρχη” και παράλληλα, οργανώνει θεραπευτικά προγράμματα Εργοθεραπείας για παιδιά ηλικίας από 2 έως 15, που ανήκουν στο φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών, με βαρύτητα στο Φάσμα του Αυτισμού, την ΔΕΠ-Υ, τις μαθησιακές δυσκολίες & την Νοητική Υστέρηση.

Αποφοίτησε το 2010 από το AΤΕΙ Αθηνών και το τμήμα Εργοθεραπείας. Εργάστηκε αρχικά ως Νευρολογική Ορθοπεδική Εργοθεραπεύτρια, συνεργαζόμενη με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές (ημιπληγία, τετραπληγία, παραπληγία), συνεπεία ατυχήματος ή παθολογικής κατάστασης σε ιδιωτικές δομές αποκατάστασης. Σταδιακά το ενδιαφέρον της στράφηκε στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία, όπου άρχισε να εργάζεται κατ’ οίκον, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, αλλά και σε νηπιαγωγεία, ως Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια.

Ακολούθησε η μετεκπαίδευση της, πάνω στη Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και είναι κάτοχος μεταπτυχιακής εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την ΔΕΠ-Υ σε παιδιά (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα), ενώ έχει στο ενεργητικό της πλήθος σεμιναρίων, πάνω στον τομέα των αναπτυξιακών διαταραχών.

- Κλινική άσκηση Ι: Ένωση Νοητικώς Υστερούντων ατόμων (Ε.ΓΝ.Υ.Α.), Λαγονήσι/ διάρκεια: 3 μήνες.

- Κλινική άσκηση ΙΙ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ Κέντρο Αποκατάστασης, Χαλάνδρι/ διάρκεια: 3 μήνες.

- Πρακτική άσκηση (1ο τρίμηνο): ΚΑΤ, Τμήμα Εργοθεραπείας.

- Πρακτική άσκηση (2ο τρίμηνο): Ξενώνας  ‘Καλλίστη’, Χαλάνδρι, Παράρτημα Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

- Eξωτερική συνεργάτης του Συμβουλευτικού & θεραπευτικού Κέντρου Βάρης   «Ψυχοσύνθεση», Οκτώβριος 2010 - Ιούλιος 2011.

- Εξωτερική συνεργάτης στο ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ.ΥΠ. Καλλιθέας (Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχολογικής και Θεραπευτικής Υποστήριξης) στα πλαίσια του θεραπευτικού τμήματος ένταξης για παιδιά με αυτισμό κατά την περίοδο Μάιος- Σεπτέμβριος 2011.

- Εξωτερική συνεργάτης απογευματινού προγράμματος ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ.ΘΕ.ΥΠ. από Σεπτέμβριο 2011 ως Δεκέμβριο 2011.

- Εξωτερική συνεργάτης ΛΟΓΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  από Σεπτέμβριο 2011 ως Δεκέμβριο 2011

- Ελληνικό  Κέντρο Vojta – Κέντρο Φυσικοθεραπείας. Υπεύθυνη τμήματος Εργοθεραπείας (2012-2015).

- Κατ’ οίκον θεραπείες σε αναπτυξιακά προβλήματα παίδων από το καλοκαίρι 2010 ως σήμερα.

- Κέντρο Λόγος – Γεωργία Κατέχη (2013-2015) παρέμβαση μέσω μεθόδου PRT σε παιδιά με διάγνωση στο φάσμα του Αυτισμού.

- Το 2015 δημιουργεί το Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης “Ταξιάρχης” στο Κορωπί Ανατολικής Αττικής, που παρέχει υπηρεσίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Παιδοψυχολογικής Παρέμβασης & Συμβουλευτικής Γονέων.

- Από το 2015 έως σήμερα, δρα στα πλαίσια του “Ταξιάρχη”, ως επιστημονική υπεύθυνη των προγραμμάτων και παράλληλα, οργανώνει θεραπευτικά προγράμματα Εργοθεραπείας για παιδιά ηλικίας από 2 έως 15, που ανήκουν στο φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών, με βαρύτητα στο Φάσμα του Αυτισμού, την ΔΕΠ-Υ, τις μαθησιακές δυσκολίες & την Νοητική Υστέρηση, αλλά και με παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμός, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down), Δυσγραφία και Μαθησιακές Δυσκολίες.

Μέλος Συλλόγων

- Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

- Μέλος της ομάδας μετάφρασης κειμένων Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών (Ο.Μ.Κ.Ε.).

- Αποφοίτησε το 2010 από το AΤΕΙ Αθηνών και το τμήμα Εργοθεραπείας. Η πτυχιακή της εργασία με τίτλο: ‘Η Εργοθεραπευτική Παρέμβαση στην Οστεοπόρωση’ αποτελεί το 1o ακαδημαϊκό σύγγραμμα, που δημιουργήθηκε για την εικόνα της Οστεοπόρωσης, στα ακαδημαϊκά πλαίσια του τμήματος της Εργοθεραπείας.

- Σταδιακά το ενδιαφέρον της στράφηκε προς την Παιδιατρική Εργοθεραπεία. Έτσι το 2011 στα πλαίσια 6ου Πανελλήνιου Συνέδριου Εργοθεραπείας με θέμα: «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ», παρουσιάζει επιστημονική εργασία με θέμα: ‘Drumming, ένα εργαλείο της Εργοθεραπευτικής Παρέμβασης’. Έκτοτε άρχισε να εργάζεται ως Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια.

- Έχει παρακολουθήσει κύκλο εκπαίδευσης & εποπτείας με επόπτη τον Παιδιατρικό Εργοθεραπευτή, Στράτο Αλεξάνδρου.

- Ακολούθησε η μετεκπαίδευσή της, πάνω στη Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, και είναι κάτοχος Επιπέδου 1 , 2 & 3, καθώς και η εξειδίκευσή της, πάνω στη δόμηση περιβάλλοντος TEACCH, από την Catherine Faherty, σε συνεργασία με το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (2011).

- Είναι κάτοχος μεταπτυχιακής εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την ΔΕΠ-Υ σε παιδιά (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα), ενώ έχει στο ενεργητικό της πλήθος σεμιναρίων, πάνω στον τομέα των αναπτυξιακών διαταραχών.

- Η ίδια έχει εισηγηθεί σε αρκετές παρουσιάσεις και δράσεις, που αφορούν στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού, γύρω από την Εργοθεραπεία και τις θεραπευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά.

- Φέρει εξειδικεύσεις στην κατασκευή ναρθήκων, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, πάνω στην αποκατάσταση του ημιπληγικού ασθενή.

 

Γλώσσες

Αγγλικά Iταλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αντιμετώπιση ΔΕΠΥ

Αντιμετώπιση φωνολογικών διαταραχών

Απραξία - Δυσπραξία

αρθρωτικές δυσκολίες

ΔΑΦ - Διαταραχές αυτιστικού φάσματος

δυσφαγία - διαταραχές στη σίτιση/ κατάποση

μαθησιακές δυσκολίες

τραυλισμός

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Καραισκάκη 11, Κορωπί, 19400
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top