Αρχική » Γιατροί » Παπαθανασίου Δημήτριος

Παπαθανασίου Δημήτριος

Ψυχολόγος

Διεύθυνση
Φιλολάου 7, Λιβαδειά, 32100
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Κρίσεις πανικού
Μαθησιακές δυσκολίες
Μέθοδος EMDR
Ομαδική θεραπεία
Παιγνιοθεραπεία
Συμβουλευτική γονέων - παιδιών
Συμβουλευτική παιδιών – εφήβων
Συμβουλευτική σεξουαλικών διαταραχών
Υπνοθεραπεία

Ο Παπαθανασίου Δημήτριος είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Αιγάλεω Αττικής και στη Λιβαδειά.
Είναι ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
Σπούδασε γενική πειραματική και κοινωνική ψυχολογία στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της LILLE III, CHARLES DE GAULLE. Ειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία και εκπαιδεύτηκε σε ένα ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων με κεντρικό άξονα την γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, και τις τεχνικές αυτοελέγχου και δημιουργικής έκφρασης. Επιστημονικά, ερευνητικά και φιλοσοφικά ασχολείται με την μελέτη των ανωτέρων καταστάσεων συνείδησης και την υπερβατική-υπερπροσωπική ψυχολογία.
Μετά την στρατιωτική του εκπαίδευση, υπηρέτησε στην διεύθυνση μελετών και την διεύθυνση επιλογής του ΓΕΣ όπου είχε την επιστημονική ευθύνη για την εκπόνηση ψυχολογικών και ψυχομετρικών μελετών σχετικά με την επιλογή αξιωματικών, το ηθικό, την ηγεσία, κλπ.
Σήμερα επαγγελματικά ασχολείται κυρίως:
- με την ψυχοθεραπεία (όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας),την θεραπεία ψυχοσωματικών ή ψυχογενών σωματικών διαταραχών,(stress depended diseases) καθώς και με προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας.
- με εκπόνηση σεμιναρίων/διαλέξεων. Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις και σεμινάρια σε πολλές πόλεις τις Ελλάδος για ποικίλα θέματα εφαρμοσμένης ψυχολογίας.
Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς επίσης έχει προσκληθεί και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

- Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Αιγάλεω Αττικής.
- Είναι ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
- Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, μετά την στρατιωτική του εκπαίδευση, υπηρέτησε στην διεύθυνση μελετών και την διεύθυνση επιλογής του ΓΕΣ όπου είχε την επιστημονική ευθύνη για την εκπόνηση ψυχολογικών και ψυχομετρικών μελετών σχετικά με την επιλογή αξιωματικών, το ηθικό, την ηγεσία, κλπ. Στα πλαίσια των καθηκόντων διατέλεσε σύμβουλος του αρχηγού ΑΣΔΕΝ και ΓΕΣ.
- Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας συνεργάστηκε με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (PALSO). Σε αυτά τα πλαίσια έδωσε επιμορφωτικές διαλέξεις και σεμινάρια σε διαφορές πόλεις της Ελλάδος, με θέμα την ψυχολογία της επιτυχίας, τις ψυχολογικές προϋποθέσεις της μάθησης, την εξουδετέρωση του άγχους των εξετάσεων, την δημιουργία κινήτρων κλπ. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονταν σε διαφορετικούς τύπους κοινού: μαθητές, γονείς και καθηγητές.
- Συνεργάστηκε με την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ και ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ για την διενέργεια σεμιναρίων και διαλέξεων σχετικά με τις σχέσεις γονέων τέκνων, επικοινωνίας στο ζευγάρι κλπ.

- Σπούδασε στη Γαλλία στο πανεπιστήμιο της LILLE III ,CHARLES DE GAULLE, γενική πειραματική και κοινωνική ψυχολογία.
- Ειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία και εκπαιδεύτηκε σε ένα ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων με κεντρικό άξονα την γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, και τις τεχνικές αυτοελέγχου και δημιουργικής έκφρασης (τεχνικές χαλάρωσης, ύπνωσης , αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμού, γιόγκα , αυτοάμυνας, μασάζ, εκφραστικού χορού, δημιουργικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού, κλπ).
- Επιστημονικά, ερευνητικά και φιλοσοφικά ασχολείται με την μελέτη των ανωτέρων καταστάσεων συνείδησης (altered states of consciousness).
- Ταυτόχρονα εργάζεται για τη δημιουργία ενός ενοποιητικού πλαισίου που ενσωματώνει τις διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα, μια ενιαία θεωρία που να περιγράφει και να χαρτογραφεί, όλες τις όψεις της ανθρώπινης εμπειρίας, από την ψυχοπαθολογία έως την έκσταση. Η νέα αυτή “ολιστική” προσέγγιση είναι γνωστή ως υπερβατική-υπερπροσωπική ψυχολογία. (transpersonal psychology).
- Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις και σεμινάρια σε πολλές πόλεις τις Ελλάδος για ποικίλα θέματα εφαρμοσμένης ψυχολογίας. Κυρίως για την ψυχολογία των εξαίρετων επιδόσεων (μαθητών, αθλητών, κλπ), τις ψυχολογικές προϋποθέσεις της μάθησης, τις μαθησιακές δυσκολίες, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αποτελεσματική επικοινωνία, την δημιουργική έκφραση, την αυτοεκτίμηση κλπ.
- Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς επίσης έχει προσκληθεί και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Άγχος

Αντιμετώπιση αυτισμού (Ψυχολόγος)

Αντιμετώπιση εθισμών

Αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες με τη μέθοδο EMDR

Αντιμετώπιση των φοβιών με τη μέθοδο EMDR

Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων

Ατομικές συνεδρίες εφήβων

Διακοπή καπνίσματος (Ψυχολόγος)

Ενίσχυση αυτογνωσίας

Θεραπεία Ζεύγους

Κρίσεις πανικού

Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης - Ψυχοδράματος

Ομαδική Ψυχαναλυτική θεραπεία (group therapy)

Παιγνιοθεραπεία

Συμβουλευτική για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Συμβουλευτική γονέων - παιδιών

Συμβουλευτική ζεύγους (Ψυχολόγος)

Συμβουλευτική παιδιών – εφήβων (Ψυχολόγος)

Συμβουλευτική σεξουαλικών διαταραχών

Συμβουλευτική Σχέσεων

Συνεδρία μέσω βιντεοκλήσης

Σχολική ψυχολογία

Ταυτότητα φύλου

Τεστ διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών

Υπνοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ

Ψυχολογική υποστήριξη

Συμβουλευτική Οικογένειας

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Επιλέξτε ιατρείο
Φιλολάου 7, Λιβαδειά, 32100
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top