Αρχική » Γιατροί » Κωνσταντινίδου Μαρία-Καλλιόπη

Κωνσταντινίδου Μαρία-Καλλιόπη

Καρδιοχειρουργός

Διεύθυνση
Ερυθρού Σταυρού 6, Μαρούσι, 151 23
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική
Μυεκτομή

Η Μαρία Καλλιόπη (Μαριλή) Κωνσταντινίδου είναι Χειρουργός Καρδιάς & Θώρακος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι Αττικής.
Φοίτησε στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβε υποτροφία και εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης & έκανε την ειδικότητα της στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το Ωνάσειο και τον Ευαγγελισμό.
Μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία για την ολοκλήρωση της ειδικότητάς της στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου & συνέχισε την εξειδίκευση της στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Λονδίνου, στο King’s College Hospital και το Royal Brompton Hospital. Επέστρεψε στο Χέρφιλντ όπου διετέλεσε επιστημονική υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Royal Brompton and Harefield NHS Trust. Παράλληλα, έχει δώσει διαλέξεις στο Imperial College στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου.
Επέστρεψε στην Ελλάδα και σύναψε συνεργασία με τα σημαντικότερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας. Ταυτόχρονα διατηρεί τη συνεργασία της με το νοσοκομείου του Χέρφιλντ και το Imperial College και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ακόμα λάβει μεταπτυχιακό στην Ογκολογία Θώρακος και τη Χειρουργική και Παθολογία με υποτροφία.
Είναι συγγραφέας ερευνητικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και της Ελλάδας και Επιστημονική συνεργάτης σε διεθνή περιοδικά. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε συνέδρια ως ομιλήτρια ή μέλος προεδρείου και είναι συντονίστρια και μέλος ομάδων διοργάνωσης συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τέλος, η ιατρός καλύπτει όλο το φάσμα των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων με ενδοσκοπικές και κλασσικές τεχνικές.

- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι Αττικής.
- Διετέλεσε επιστημονική υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Χέρφιλντ – Royal Brompton and Harefield NHS Trust.
- Επέστρεψε στην Ελλάδα και σύναψε συνεργασία με τα σημαντικότερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας. Ταυτόχρονα διατηρεί τη συνεργασία της με το νοσοκομείου του Χέρφιλντ και το Imperial College και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
- Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Χειρουργικής Εταιρείας Καρδιάς και Θώρακος (EACTS), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Θώρακος και Καρδιάς και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
- Είναι επίσης μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αγγλίας (GMC).

- Φοίτησε στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης.
- Έλαβε υποτροφία και εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης & έκανε την ειδικότητα της στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το Ωνάσειο και τον Ευαγγελισμό.
- Μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία για την ολοκλήρωση της ειδικότητάς της στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου & συνέχισε την εξειδίκευση της στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Λονδίνου, στο King’s College Hospital και το Royal Brompton Hospital.
- Έχει δώσει διαλέξεις στο Imperial College στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου.
- Χάρη στην πολυετή εξειδίκευση της στα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα νοσοκομεία του Λονδίνου πραγματοποιεί όλο το φάσμα των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων με ενδοσκοπικές και κλασσικές τεχνικές.
- Είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Έχει ακόμα λάβει μεταπτυχιακό στην Ογκολογία Θώρακος και τη Χειρουργική και Παθολογία με υποτροφία.
- Είναι συγγραφέας ερευνητικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και της Ελλάδας και Επιστημονική συνεργάτης σε διεθνή περιοδικά (Oxford Journals, European Journal Cardio-Thoracic Surgery, MDPI, Journal of Clinical Medicine).
- Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια ως ομιλήτρια ή μέλος προεδρείου και είναι συντονίστρια και μέλος ομάδων διοργάνωσης συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Καρδιακοί Όγκοι

Κολπική Μαρμαρυγή

Παθήσεις Αορτικής Βαλβίδας

Στεφανιαία Νόσος

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Ερυθρού Σταυρού 6, Μαρούσι, 151 23
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top