Εμπειρία
Ο Ζωγραφάκης Παναγιώτης είναι Παθολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Κάτω Πετράλωνα Αττικής.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην παθολογία στο ΓΝΝ Κοργιαλένειο-Μπενάκειο (Ερυθρός Σταυρός). Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του “Ιατρικού” Παλαιού Φαλήρου από το 2018, ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε με το ΙΑΣΩ και τη Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “ILISIA CARE”.
Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια μελέτης της υπέρτασης 2014-2015 και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ είναι πιστοποιημένος με την ALS (advanced life support). Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του General Medical Council (UK) και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.
Τέλος, έχει λάβει μέρος σε πλήθος Σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει στο ενεργητικό του πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό έργο.
- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Κάτω Πετράλωνα Αττικής από τον Ιανουάριο 2009 μέχρι σήμερα.
- 2018 έως σήμερα: “Ιατρικό Αθηνών” Π. Φαλήρου, καθημερινή πρωινή απασχόληση ως παθολόγος.
- 2017 - 2018: “ ILISIA CARE”, Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων με δυναμικότητα 60 περίπου κλινών ως υπεύθυνος της ιατρικής φροντίδας των φιλοξενουμένων.
- 2009 - 2017: ΙΑΣΩ GENERAL, Ιδιωτική κλινική, με ρόλο στην εξέταση επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία και στη φροντίδα εσωτερικών ασθενών του παθολογικού τμήματος. Περιελάμβανε
εφημερίες στον παθολογικό τομέα και στην Α' παθολογική κλινική (Δ/ντης Παν. Φιλαλήθης) ως επιμελητής το 2016.
- 2010 – 2014: Ελεγκτής ΟΑΕΕ και ΕΟΠΥΥ (από τον Ιανουάριο 2012).
- Πτυχίο, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
- 2003 – 2008: “Κοργιαλένειο - Μπενάκειο ” (Ερυθρός Σταυρός), Ειδίκευση στην παθολογία. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης, διδασκαλία και εξέταση φοιτητριών της “Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών” του Ερυθρού Σταυρού για 4 εξάμηνα στο μάθημα της νοσολογίας.
- Το 2006 μετάφραση πολυσέλιδου ιατρικού κειμένου (>60.000 λέξεων) από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.
- Μετεκπαιδευτικά σεμινάρια μελέτης της υπέρτασης 2014-2015.
- ALS (advanced life support) Νοέμβριος 2012.
- Μεταπτυχιακά μαθήματα στο Σακχαρώδη Διαβήτη - 34ο έτος (2012).
- Ετήσιο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις λοιμώξεις (2006 -2007).
- Κλινικές εφαρμογές της “Evidence Based Medicine” (2005-2006).
- 3ο Ετήσιο σεμινάριο: “Αντιβιοτικά και αντιμικροβιακή θεραπεία” (2005).
Έρευνα και δημοσιεύσεις
- 10ο Πανελλήνιο διαβητολογικό συνέδριο (28 Φεβρ. - 4 Μαρτίου 2007) στο διεθνές συνεδριακό κέντρο του μεγάρου μουσικής Αθηνών από την ΕΔΕ: Αναρτημένη ανακοίνωση (poster) = χαρακτηριστικά ατομων με ΣΔ τύπου 2, που επιτυγχάνουν το στόχο της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης μετά από ένα έτος παρακολούθησης (Α. Σαλονικιώτη, Γ. Βασιλικός, Π. Ζωγραφάκης, Α. Αδάμαντος, Π.Σ. Κουρέτα, Α. Αλαβέρας -Συμπεράσματα: η επίτευξη του στόχου φαίνεται ότι εξαρτάται περισσότερο από παράγοντες που σχετίζονται
με τη διάρκεια ή τη βαρύτητα απο την αρχή της παρακολούθησης όπως η αρχική τιμή HbA1c και η ανάγκη χορήγησης ινσουλίνης.
- 10o Πανελλήνιο συνέδριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη (28 Φεβρ-4 Μαρ 2007). Η επίτευξη των θεραπευτικών στόχων στο ΣΔ τύπου 2 στη δευτεροβάθμια περίθαλψη (Ε.Γκούβερη, Π. Ζωγραφάκης, Α. Σαλωνικιώτη, Ε. Κακαβά, Π.Σ. Κουρέτα, Α. Αλαβέρας) Η εντατική παρακολούθηση στη δευτεροβάθμια περίθαλψη μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους παράγοντες κινδύνου ιδιαίτερα σε αυτούς με την πτωχότερη ρύθμιση.
- Συνέδριο “δύναμη στην υγεία” (8-11 Μαΐου 2006). ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ: Ηπατίτιδα Β στο νοσηλευτικό προσωπικό - ενημέρωση και πρόληψη (Στ. Κανατάκης, Μαρία Γκίκα, Ε. Κακαβά, Ι. Σαρανταένας, Χρ.Δρίτσα, Π. Ζωγραφάκης, Ι. Κλωνάρης), Ατύχημα με βελόνα ή με μολυσμένο ιατρικό εργαλείο, περισσότερες από μία φορές, συμβαίνει σε ικανό ποσοστό νοσηλευτών κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Η ενημέρωσή τους για τον τρόπο προφύλαξης και τη λήψη μέτρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους είναι μειωμένη. Το ποσοστό των νοσηλευτών που αδικαιολόγητα δεν έχει εμβολιασθεί είναι εξαιρετικά υψηλό.
- 21ο Ιατρικό συνέδριο ενόπλων δυνάμεων (23-26 Νοε 2006). Δημογραφικά στοιχεία ασθενών που προσκομίζονται με το ΕΚΑΒ σε γενική εφημερία τριτοβάθμιου νοσοκομείου (Ε.Κακαβά, Κ. Αναγνωστοπούλου, Στ. Επίσκοπος, Π.Σ. Κουρέτα, Ε. Αγάθος, Π. Ζωγραφάκης, Α. Αλαβέρας) Ο αριθμός των αλλοδαπών ασθενών που προσκομίζονται με το ΕΚΑΒ αυξάνεται με την πάροδο των ετών. Τις νυχτερινές ώρες προσκομίζονται συνήθως ασθενείς χωρίς συνοδό και σπάνια μεταφέρονται σε άλλο νοσοκομείο.
Γλώσσες
Ιατρικές Υπηρεσίες
Αντιμετώπιση λοιμώξεων αναπνευστικού, ουροποιητικού, γαστρεντερικού συστήματος
Αντιμετώπιση οστεοπόρωσης
Αντιμετώπιση υψηλής χοληστερίνης
Βεβαίωση για δίπλωμα οδήγησης (Παθολόγος)
Δίμηνη ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Ελεγχος σακχαρώδη διαβήτη (Παθολόγος)
Εμβόλιο γρίπης (Παθολόγος)
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Θεραπεία υπέρτασης
Οξυμετρία (Παθολόγος)
Παρακολούθηση θυρεοειδούς
Παχυσαρκία - μέτρηση βασικού μεταβολισμού
Πιστοποιητικά/ Βεβαιώσεις υγείας
Προληπτική ιατρική
Ρύθμιση δισλιπιδαιμίας
Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό
Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:
211 100 14 15