Αρχική » Γιατροί » Δάγλας Γρηγόριος
Δάγλας Γρηγόριος Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος

Δάγλας Γρηγόριος

Πνευμονολόγος, Βελονιστής

Διεύθυνση
Φωκά Ιωάννου 95, Γαλάτσι, 11146
Κόστος επίσκεψης
40 €

Εμπειρία

Βρογχικό άσθμα
Διακοπή καπνίσματος
Λοιμώξεις αναπνευστικού
Μελέτη ύπνου
ΧΑΠ-Αντιμετώπιση Χρόνιας Αποφρακτικής Πωευμονοπάθειας
Χρόνιος βήχας

Ο Δάγλας Γρηγόριος είναι Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στο Γαλάτσι και στην περιοχή Ζωγράφου.

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών με μετεκπαίδευση στις Διαταραχές Ύπνου και στην Υπνική Άπνοια, ενώ διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στις θωρακοκεντήσεις, βρογχοσκοπήσεις και στη διακοπή καπνίσματος, μετά την πολυετή συνεργασία του με το Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «Σωτηρία». Είναι, επίσης, εκπαιδευμένος Βιοϊατρικού βελονισμού από το Διεθνές Κέντρο Βελονισμού.

Παράλληλα με τα ιατρεία του, είναι έμμισθος συνεργάτης του Ομίλου Βιοϊατρικής σε κεντρικό Πολυϊατρείο- Τμήμα Προληπτικού Ελέγχου και συνεργάτης της Βιοκλινικής Αθηνών & του δικτύου Fonemed.

Στα ιδιωτικά του ιατρεία παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των αναπνευστικών παθήσεων, όπως είναι οι οξείες λοιμώξεις ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού και οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, όπως το βρογχικό άσθμα, ο αλλεργικός βήχας, η αλλεργική ρινίτιδα καθώς και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και η βρογχίτιδα των καπνιστών. Διαθέτει παράλληλα μακρά εμπειρία στον έλεγχο της υπνικής άπνοιας.

- 1/7/03 – 31/12/05: Ιατρός μονάδας τεχνητού νεφρού του Θεραπευτηρίου «Υγεία» Πλήρους απασχόλησης.

- 19/5/04 – 21/12/05: Ιατρός ιδιωτικού οίκου Ευγηρίας πλήρους απασχόλησης, με ευρύτατο πεδίο της εσωτερικής παθολογίας.

- Διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στο Γαλάτσι, στα Ιλίσια και την Κορινθία (Λουτρά Ωραίας Ελένης).

- Παράλληλα με τα ιατρεία του, από το 2010 είναι έμμισθος συνεργάτης του Ομίλου Βιοϊατρικής σε κεντρικό Πολυϊατρείο- Τμήμα Προληπτικού Ελέγχου και συνεργάτης της Βιοκλινικής Αθηνών & του δικτύου Fonemed.

- Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών με μετεκπαίδευση στις Διαταραχές Ύπνου και στην Υπνική Άπνοια, ενώ διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στις θωρακοκεντήσεις, βρογχοσκοπήσεις και στη διακοπή καπνίσματος, μετά την πολυετή συνεργασία του με το Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «Σωτηρία».

- Είναι εκπαιδευμένος Βιοϊατρικού βελονισμού από το Διεθνές Κέντρο Βελονισμού.

- 4/2/02 – 3/5/02: 3μηνη εκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας στα πλαίσια της υποχρεωτικής άσκησης για την υπηρεσία υπαίθρου και ενασχόλησης με καρδιολογικά και παθολογικά περιστατικά.

- 8/5/02 – 7/5/03: Τοποθέτηση στο κέντρο υγείας Λιδορικίου Φωκίδας και ενασχόληση με τακτικά, και επείγοντα περιστατικά Κ.Υ., συνταγογραφία και εξέταση ασθενών, καθώς και διενέργεια προληπτικού ελέγχου ομάδων πληθυσμού.

Διδακτική Εμπειρία           

Διδασκαλία ενός έτους στην Μ.Τ.Ε.Ν.Σ. του νομαρχιακού γενικού νοσοκομείου Άμφισσας στα πλαίσια της υπηρεσίας υπαίθρου.

Συνέδρια – Σεμινάρια/ Μετεκπαίδευση

- Παρακολούθηση εντατικών σεμιναρίων στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην πνευμονολογία.

- Παρακολούθηση συνεδρίων, ομιλιών καθώς και 2 (δύο) μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στη διακοπή καπνίσματος Αθήνα - Πάτρα.

- Μελέτη παρατήρησης για τον χαρακτηρισμό των συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια του 24ώρου σε ασθενείς με ΧΑΠ – ASSESS II (2014).

- Μη παρεμβατική επιδημιολογική προοπτική μελέτη παρατήρησης σε επίπεδο ΠΦΥ σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση των ασθενών με ΧΑΠ στην Ελλάδα (2015).

- Μη παρεμβατική μελέτη συλλογής κλινικών δεδομένων για την καταγραφή, αξιολόγηση και παρακολούθηση συμπτωμάτων σε ασθενείς με ΧΑΠ που επισκέπτονται ιδιωτικά πνευμονολογικά ιατρεία ΠΦΥ στην Ελλάδα (μελέτη Sample) (2016).

- Πολυκεντρική, μη παρεμβατική μελέτη παρατήρησης για την ποιότητα ύπνου σε ασθενείς με ΧΑΠ υπό θεραπεία (Μελέτη Slepico) (2018).

- Παρακολούθηση προγράμματος και εργασιών Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου ΕΚΠΑ (Παν/μιακη Πνευμ/κη Κλινική ΝΝΘΑ «Σωτηρία» - Καθ. Αλχανάτης)

Δράσεις                    

- Εμβολιασμός παίδων και ενηλίκων στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής στο Νομό Φωκίδος (υπηρεσία υπαίθρου, καθώς και ομιλίες για τον αντιπνευμονιοκοκκικό εμβολιασμό).

- Προγράμματα λειτουργικού προληπτικού ελέγχου σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία σε Αργολίδα, Κορινθία και Αθήνα.

 

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αλλεργικά δερματικά test (skin prick test)

Αλλεργικά νοσήματα

Ανάλυση αερίων αρτηριακού αίματος

Αντιμετώπιση άσθματος (Πνευμονολόγος)

Αντιμετώπιση λοιμώξεων αναπνευστικού

Βρογχικό άσθμα

Βρογχοδιαστολή

Βρογχοσκόπηση

Διακοπή καπνίσματος

Διερεύνηση χρόνιου βήχα

Λειτουργικός Έλεγχος αναπνοής - Σπιρομέτρηση

Η πιο διαδεδομένη, εξέταση ρουτίνας, δοκιμασία λειτουργικού ελέγχου της αναπνοής. Η Σπιρομέτρηση καταγράφει τον εκπνεόμενο όγκο αέρα σε σχέση με τον χρόνο κατά τη διάρκεια μιας μέγιστης εκπνευστικής προσπάθειας

Εμβόλιο γρίπης (Πνευμονολόγος)

Εργοσπιρομετρία

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (Πνευμονολόγος)

Μελέτη ύπνου (Πνευμονολόγος)

Μέτρηση λειτουργίας αναπνευστικών μυών

Νυχτερινή Οξυμετρία

Οξυμετρία

ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια)

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Επιλέξτε ιατρείο
Φωκά Ιωάννου 95, Γαλάτσι, 11146
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top