Αρχική » Γιατροί » Βρακοπούλου Γαβριέλλα – Ζωή

Βρακοπούλου Γαβριέλλα – Ζωή

Γενικός Χειρουργός

Διεύθυνση
Ερμού 39, Κόρινθος, 20100
Κόστος επίσκεψης
50 €

Εμπειρία

Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή

Η Βρακοπούλου Γαβριέλλα - Ζωή είναι Γενικός Χειρουργός και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στην Κόρινθο, στην Αθήνα και στο Μαρούσι εντός του Ιατρικού κέντρου Αθηνών.
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Ludwig Maximillian University και του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου. Έκανε την ειδικότητα της Χειρουργικής στη Βαυαρία, τη Γερμανία και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ιπποκράτειο". Ασκήθηκε σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής και εκπαιδεύτηκε στην Μονάδα Χειρουργικής Ανωτέρου Πεπτικού, στην Λαπαροενδοσκοπική Μονάδα και Μονάδα Βαριατρικής (Χειρουργική Παχυσαρκίας) και Μεταβολικής Χειρουργικής, στην Χειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - Τραύματος και στην Μονάδα Μαστού και Χειρουργικής Ογκολογίας. Το 2018 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η μεταπτυχιακή της εκπαίδευση άρχισε στο Νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath Hospital στο Johannesburg (Soweto) στη Νότια Αφρική σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα τραύματος του κόσμου. Παράλληλα, απέκτησε μετά από επιτυχείς εξετάσεις τα διπλώματα ATLS, ACLS, ACLS Instructor και ALS Instructor.
Έχει εξειδικευθεί στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, στη Χειρουργική Ανωτέρου πεπτικού (παθήσεις οισοφάγου και στομάχου) σε κέντρα της Ευρώπης (St. Thomas Hospital, NHS, London, UK) και της Ασίας (Queen's Mary Hospital, Hong Kong) και στη Χειρουργική της Νοσογόνου Παχυσαρκίας.
Κατά το ερευνητικό της έργο συμμετείχε σε 2 ερευνητικά πρωτόκολλα, στην Πειραματική-Ερευνητική Μονάδα ELPEN, Αθήνα. Τέλος, διαθέτει πλούσιο ερευνητικό συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συμμετείχε ως ομιλήτρια σε συνέδρια του εξωτερικού σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

- Διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στην Κόρινθο και την Αθήνα.
- Χειρουργός στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center (Επιστημ. συνεργάτης).
Μέλος Συλλόγων
- Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών
- Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων
- German Society for General and Visceral Surgery (DGAV)
- Committee on Trauma- Advanced Trauma Life Support
- Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
- Medical Association of Bayern, Germany
- Medical Association of Hessen, Germany

- Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις, μετέβη στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Ludwig Maximillian University (LMU) το 2002.
- Oλοκλήρωσε το προκλινικό στάδιο της εκπαίδευσης της το 2004 και στη συνέχεια φοίτησε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) απ΄ όπου αποφοίτησε το 2008 αποκτώντας το Πτυχίο της Ιατρικής.
- ‘Ήδη ως φοιτήτρια Ιατρικής συμμετείχε σε ανθρωπιστικές αποστολές με την γερμανική οργάνωση DEMIRA και κατά τη διάρκεια της επιδημίας που ξέσπασε στους καταυλισμούς των πληγέντων από τους σεισμούς το 2007 προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στα χωριά Balakot, Oghi και Galeath (Pakistan).
- Η μεταπτυχιακή της εκπαίδευση άρχισε στο Νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath Hospital στο Johannesburg (Soweto) στη Νότια Αφρική σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα τραύματος του κόσμου.
- Η ειδίκευσή της στη Γενική Χειρουργική ξεκίνησε στην Klinik Mallerdorf της Βαυαρίας και συνεχίστηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Giessen (Hessen, Germany).
- Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ του Ιπποκράτειου ΓΝ Αθηνών.
- Ασκήθηκε σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής και εκπαιδεύτηκε στην Μονάδα Χειρουργικής Ανωτέρου Πεπτικού, στην Λαπαροενδοσκοπική Μονάδα και Μονάδα Βαριατρικής (Χειρουργική Παχυσαρκίας) και Μεταβολικής Χειρουργικής, στην Χειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - Τραύματος και στην Μονάδα Μαστού και Χειρουργικής Ογκολογίας.
- Διεξήγαγε και βοήθησε ενεργά σε περισσότερες από 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις γενικής χειρουργικής (ανοικτής και λαπαροσκοπικής) και παρά την κλίνη παρεμβάσεις.
- Απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργικής Ειδικότητας το 2017.
- Το 2018 έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την διδακτορική διατριβή με τίτλο: «Πειραματική μελέτη της συμμετοχής της απορρογονοποίησης στην πρώιμη επούλωση των εντερικών αναστομώσεων», η οποία εκπονήθηκε στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ.
- Απέκτησε μετά από επιτυχείς εξετάσεις τα διπλώματα ATLS (2006), ACLS (2009), ACLS Instructor (2012) και ALS Instructor (2012).
- Η πορεία της συνεχίστηκε στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ στο Τμήμα Ενδοσκοπικής και Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής του Ιπποκράτειου ΓΝ Αθηνών.
- To 2018 μετέβη για μετεκπαίδευση στο Τμήμα Ανωτέρου Πεπτικού (Τμήμα Οισοφάγου – Στομάχου) στο Νοσοκομείο St. Thomas Hospital, NHS, London, UK.
- Το 2020 έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση της σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στομάχου και οισοφάγου στο Νοσοκομείο Queen Mary Hospital, University of Hong Kong.
- Το ίδιο διάστημα εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης με την μέθοδο LINX (Magnetic Sphincter augmentation for GERD).
- Κατά το ερευνητικό της έργο συμμετείχε σε 2 ερευνητικά πρωτόκολλα, στην Πειραματική-Ερευνητική Μονάδα ELPEN, Αθήνα.
- Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συμμετείχε ως ομιλήτρια σε συνέδρια του εξωτερικού σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
- Έχει στην κατοχή της:
Βραβεία: Έπαινος Δεύτερης Καλύτερης Προφορικής Επιστημονικής Ανακοίνωσης που αφορά στην εφαρμογή της Νέας Τεχνολογίας στη Χειρουργική Πράξη.
- H ΔΙΑΠΡΩΚΤΙΚΗ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (TAMIS) ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Υποτροφίες:
α. Υποτροφία από το Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο της ELPEN ΑΕ, Φαρμακευτικής Βιομηχανίας, για την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας με τίτλο “Πειραματική μελέτη της συμμετοχής της απορογονοποίησης στην επούλωση των εντερικών αναστομώσεων”.
β. Υποτροφία από το Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο της ELPEN ΑΕ, Φαρμακευτικής Βιομηχανίας, για την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας με τίτλο “Πειραματική μελέτη της συμμετοχής της απορογονοποίησης στην επούλωση των παγκρεατικών αναστομώσεων”.

Γλώσσες

Αγγλικά Γερμανικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αντιμετώπιση αιμορροΐδων

Αντιμετώπιση κύστης κόκκυγος

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση (Γενικός Χειρουργός)

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Καρκίνος Στομάχου- Οισοφάγου

Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση κηλών

Λαπαροσκοπική χειρουργική

Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή

Νοσογόνος Παχυσαρκία

Χειρουργική Οισοφάγου-Στομάχου

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top