Αρχική » Γιατροί » Βακαλόπουλος Παύλος
Βακαλόπουλος Παύλος

Βακαλόπουλος Παύλος

Αγγειολόγος - Αγγειοχειρουργός

Διεύθυνση
Λεωφόρος Ειρήνης 11, Πεύκη, 15121
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Ανεύρυσμα
Ενδαγγειακή χειρουργική ανευρυσμάτων & καρωτίδων
Ενδαγγειακή χειρουργική αρτηριών
Ενδαγγειακή χειρουργική φλεβών
Ευρυαγγείες
Θεραπεία κιρσών με laser
Φλεβίτιδα και κιρσοί

Ο Βακαλόπουλος Παύλος είναι Αγγειοχειρουργός και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στα Ιλίσια, στην Πεύκη και στη Χίο.
Είναι Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και Διευθυντής του Αγγειοχειρουργικού Τομέα της Βιοκλινικής Αθηνών.
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής (ΣΣΑΣ), που εκπαιδεύει τους Αξιωματικούς Ιατρούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι φοιτούν παράλληλα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μετεκπαιδεύθηκε στην Ενδαγγειακή Αγγειοχειουργική και στο Triplex Αγγείων, στο Νοσοκομείο Imelda, στο Bonheiden του Βελγίου. Πολλά περιστατικά με πρωτοποριακές μεθόδους, αποτέλεσαν την εκπαίδευσή του σε καθημερινή βάση, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Patrick Peeters.
Η γνώση των Υπερήχων Αγγείων τον οδήγησε σε Master (2016) στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που τελείωσε με "Άριστα". Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε νέες επεμβατικές μεθόδους με νεότερα και εξελιγμένα πρωτοποριακά υλικά, τον ώθησε σε Master (2012) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελείωσε με "Άριστα".
Έχει πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ κατά την διάρκεια της εξειδίκευσής του στην Αγγειοχειρουργική και στην συνέχεια ως Αγγειοχειρουργός, συμμετείχε σε εργασίες και ερευνητικά πρωτόκολλα, τα οποία παρουσιάστηκαν σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια.
Επίσης παρακολούθησε τις εργασίες πολλών Ιατρικών Συνεδρίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ συμμετέχει ως ομιλητής σε Ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες.

06.1993 Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού. Τοποθετήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου για διάστημα ενός έτους εκπαιδεύτηκε ως βοηθός των κλινικών του νοσοκομείου (rotation).
1994 - 1995 Ιατρός στην φρεγάτα «Θράκη» του Πολεμικού Ναυτικού.
1995 - 1996 Ιατρός στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.
1996 - 1999 Ειδικευόμενος ιατρός στην Β΄ Χειρουργική Κλινική του Ν.Ν.Α. 24ωρες εφημερίες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ν.Ν.Α.
1999 - 2003 Άσκηση στην Αγγειοχειρουργική, στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (20 μήνες) και στην Αγγειοχειρουργική κλινική του Π.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» (28 μήνες).
10.2003 - 12.2004 Επιμελητής του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Ν.Ν.Α. 24ωρες εφημερίες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ν.Ν.Α.
2004 Ιατρικός Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου (ΟΑΚΑ) κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
2005 Μετεκπαίδευση στην Ενδαγγειακή Αγγειοχειρουργική και στο Έγχρωμο Υπερηχογράφημα (Triplex) αγγείων, στο νοσοκομείο Imelda, στο Bonheiden του Βελγίου.
01.2006 - 08.2006 Διευθυντής του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Ν.Ν.Α.
Μέλος της Ευρωπαϊκής Αγγειολογικής (IUA) και Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας (ESVS).
08.2006 - 08.2007 Διευθυντής του Θεραπευτηρίου και της Σχολής Υγειονομικού του Κέντρου Εκπαιδεύσεως «Παλάσκας» του Πολεμικού Ναυτικού.
2008 Αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας.
09.2007 - 09.2012 Επιμελητής του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Ν.Ν.Α.
10.2009 - σήμερα Επιστημονικά Υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Τομέα της Βιοκλινικής Αθηνών.
09.2012 - 06.2013 Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του Ν.Ν.Α.
06.2013 - 09.2016 Αναπληρωτής Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής στο Ν.Ν.Α.
09.2016 - 12.2017 Διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας, στο ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού.
12.2017 – 09.2018
09.2018 - έως σήμερα Αναπληρωτής Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής στο Ν.Ν.Α.
Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής στο Ν.Ν.Α.
Από 17/04/19 φέρει το βαθμό του Πλοιάρχου.
Επαγγελματική Δραστηριότητα
- Διενεργεί Αγγειολογικό-Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο, ως Επιστημονικός Διευθυντής του οικείου τμήματος, στην Βιοκλινική Αθηνών.
- Διενεργεί συμβουλευτικό Αγγειολογικό-Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο, στο Διαγνωστικό Κέντρο MEDIMALL.
- Διενεργεί συμβουλευτικό Αγγειολογικό-Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο, στη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ιασώ.
- Συνεργάζεται με τα Ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές: Βιοκλινική Αθηνών, Ιατρικό Αθηνών, Αθηναϊκή κλινική, Ευρωκλινική Αθηνών, Ιασώ General, Metropolitan.
- Συνεργάζεται και με την ιδιωτική Πολυκλινική «Ελευθώ» του Ι. Αργυρούδη.

1993 Πτυχιούχος Σχολείου Καταδυτικής Ιατρικής Πολεμικού Ναυτικού.
1993 Δίπλωμα Σχολείου Αυτοδυτών Πολεμικού Ναυτικού.
1994 Πτυχιούχος A.T.L.S.
1994 Εκπαίδευση στην Βασική και Εξειδικευμένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (C.P.R.)
1999 Πιστοποιητικό παρακολούθησης μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας.
2002 - 2003 Πιστοποιητικό παρακολούθησης μετεκπαιδευτικών μαθημάτων Αγγειοχειρουργικής της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
2003 Πτυχιούχος Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΕΑΝ).
2005 Μετεκπαιδευθείς επί έτος στην Κλασσική και Ενδαγγειακή Αγγειοχειρουργική καθώς και στο Έγχρωμο Υπερηχογράφημα (Triplex) αγγείων, στο νοσοκομείο Imelda, στο Bonheiden του Βελγίου.
2012 Δίπλωμα εξειδίκευσης (Master) στις «ενδαγγειακές τεχνικές», με γενικό βαθμό «Άριστα», του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Μιλάνου.
2016 Δίπλωμα εξειδίκευσης (Master) στην «Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειακών παθήσεων», με γενικό βαθμό «Άριστα», του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Γένοβας.
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες
- Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών :
σε Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού στην HELMEPA, σε Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πεύκης, σε Μαθητές του Γυμνασίου των σχολείων της «Ελληνικής Παιδείας», σε Δημότες του Δήμου Πεύκης (Πολυϊατρείο Δήμου).
- Μαθήματα Ανατομίας και Φυσιολογίας σε Σχολείο Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.
- Συμμετέχει ως καθηγητής στο Διακρατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Μιλάνου, με τίτλο «Ενδαγγειακές Τεχνικές», που λαμβάνει χώρα στο Αττικό Νοσοκομείο.
Συμμετοχή σε Ιατρικά Συνέδρια
Κατά την διάρκεια της εξειδίκευσής του στην Αγγειοχειρουργική και στην συνέχεια ως Αγγειοχειρουργός συμμετείχε σε εργασίες και ερευνητικά πρωτόκολλα, τα οποία παρουσιάστηκαν σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια. Επίσης παρακολούθησε τις εργασίες πολλών Ιατρικών Συνεδρίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ συμμετέχει ως ομιλητής σε Ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Laser για την αντιμετώπιση κιρσών

Αντιμετώπιση ευρυαγγειών

Έλεγχος Διαβήτη

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Αντιμετώπιση κιρσών – φλεβίτιδας

Triplex αγγείων

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Επιλέξτε ιατρείο
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top