Αρχική » Γιατροί » Τυριτζής Σταύρος

Τυριτζής Σταύρος

Ουρολόγος, Ανδρολόγος, Χειρουργός

Διεύθυνση
Ερυθρού Σταυρού 5, Μαρούσι, 15123
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Ανδρική υπογονιμότητα
Προστάτης
Στυτική δυσλειτουργία

Ο Τυριτζής Σταύρος είναι Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στους Αμπελόκηπους Αττικής.
Είναι Διευθυντής της Δ΄ Ουρολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.
Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Λαϊκό, ενώ το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη ρομποτική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Karolinska της Σουηδίας, στο οποίο έχει και τον τίτλο του Eπικ. Καθηγητή του Τμήματος Ουρολογικής Ογκολογίας και Ρομποτικής Χειρουργικής. Κατά το ίδιο διάστημα υπήρξε εκπαιδευτής ρομποτικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Κέντρο Πειραματικής Χειρουργικής και Απεικόνισης του Karolinska Experimental Research and Imaging Centre (KERIC).
‘Eχει επίσης συμμετάσχει και ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια ρομποτικής-λαπαροσκοπικής χειρουργικής στην Ελλάδα. Έχει επισκεφθεί ως visiting fellow κέντρα της Γερμανίας (Krakenhaus Nordwest, Frankfurt), της Ελβετίας (University of Zurich) και των Η.Π.Α (Μount Sinai Hospital, NYU Langone Center, University of Chicago).
Έχει λάβει υποτροφίες από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία & την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία. Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τον επέλεξαν βάσει βιογραφικού, σε παγκόσμιο επίπεδο και ανάμεσα από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες, ως τον μοναδικό Ουρολόγο International Scholar για το 2015.
Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία σε Πανελλήνια και Διεθνή Ουρολογικά Συνέδρια. Το 2015, για πρώτη φορά για Έλληνα Ουρολόγο, τιμήθηκε με το “Hans Marberger Award” που απονέμεται στο συγγραφέα του καλύτερου επιστημονικού άρθρου παγκοσμίως στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής. Προτάθηκε ως ο υποψήφιος της Ελλάδας για το σημαντικότερο Πανευρωπαϊκό Βραβείο “Crystal Matula Award” το 2014 και 2015.
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συγγράψει κεφάλαια σε ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία.
Τέλος, είναι μέλος του Κολλεγίου Ευρωπαίων Ουρολόγων (FEBU), της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας (AUA) και του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (FACS).

- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στους Αμπελόκηπους Αττικής.
- Διευθυντής της Δ΄ Ουρολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.
- Επικ. Καθηγητής Ουρολογικής Ογκολογίας και Ρομποτικής-Department of Molecular Medicine and Surgery-Section of Urology-Karolinska University Hospital-Karolinska Institutet-Stockholm, Sweden.
- Αν. Δ/ντης Τμήματος Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής-Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογικής Χειρουργικής-Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
- Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών-ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ Νοσοκομείου.
- Συνεργάτης Β’ Ουρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ».
Εκπαιδευτική πείρα
- Εκπαιδευτής στο fellowship ρομποτικής χειρουργικής της Α’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής.
- Εκπαιδευτής ρομποτικής-λαπαροσκοπικής ουρολογικής χειρουργικής της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (Τμήμα Ενδοουρολογίας).
- Εκπαιδευτής ρομποτικής χειρουργικής στο Κέντρο Πειραματικής Χειρουργικής και Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden (Karolinska Experimental Research and Imaging Centre (KERIC).
- Εκπαιδευτής-Ομιλητής στην Εκπαιδευτική Εβδομάδα Ελλήνων Ειδικευομένων Ουρολόγων.
- Διενέργεια live χειρουργείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
- Μέλος του Κολλεγίου Ευρωπαίων Ουρολόγων (FEBU), της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας (AUA) και του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (FACS).
- Μέλος του Τμήματος Ενδοσκοπίας, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, τμήμα υπεύθυνο για την εκπαίδευση και εξέλιξη των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών στην Ουρολογία.

- Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πατρών.
- Εκπαιδεύτηκε στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Νοσοκομείο «Λαϊκό», όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του, ενώ το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με επίδοση «Άριστα», εκπονώντας διδακτορική διατριβή με τίτλο «Συγκριτική μελέτη των επιδράσεων της παρατεταμένης θερμής και ψυχρής ισχαιμίας στη νεφρική λειτουργία και την κυτταρική δομή κατά τη διάρκεια μερικής νεφρεκτομής».
- Μετεκπαιδεύτηκε στη ρομποτική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Karolinska της Σουηδίας, στο οποίο έχει και τον τίτλο του Eπικ. Καθηγητή του Τμήματος Ουρολογικής Ογκολογίας και Ρομποτικής Χειρουργικής, υπό την επίβλεψη του Καθ. Peter Wiklund.
- Έχει επισκεφθεί ως visiting fellow κέντρα της Γερμανίας (Krakenhaus Nordwest, Frankfurt), της Ελβετίας (University of Zurich) και των Η.Π.Α (Μount Sinai Hospital, NYU Langone Center, University of Chicago).
- Έχει λάβει υποτροφίες από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία. Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τον επέλεξαν βάσει βιογραφικού, σε παγκόσμιο επίπεδο και ανάμεσα από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες, ως τον μοναδικό Ουρολόγο International Scholar για το 2015.
- Έλαβε από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), το Βραβείο Αριστείας Νέου Ουρολόγου 2013. Βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Ομιλητής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη κάτω των 40 ετών, στο 9th South Eastern European Meeting (SEEM).
- Παρομοίως, μετά από επίσημη πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, κατέλαβε τη 2η θέση στον ιδιαιτέρου κύρους διαγωνισμό “Challenge the experts” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ουρολογικού Συνεδρίου 24th ΕΑU Winter Forum στο Davos της Ελβετίας.
- Έχει προταθεί από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία επί 2 συναπτά έτη, ως ο υποψήφιος της Ελλάδας για το σημαντικότερο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Crystal Matula Award 2014 και 2015, που αποδίδεται στον καλύτερο, φέρελπι Ευρωπαίο Ουρολόγο κάτω των 40 ετών.
- Για πρώτη φορά για Έλληνα Ουρολόγο στην ιστορία, έλαβε το “Hans Marberger Award 2014”, το οποίο απονέμεται στον Ουρολόγο με το καλύτερο επιστημονικό άρθρο παγκοσμίως πάνω στην κλινική Ουρολογία και ειδικότερα στην ελάχιστα επεμβατική-ρομποτική-λαπαροσκοπική Ουρολογία, κλάδο εξειδίκευσης του Δρ. Τυριτζή.
- Έχει τιμηθεί με πληθώρα βραβείων και διακρίσεων σε Πανελλήνια και Διεθνή Ουρολογικά Συνέδρια:
1o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 18ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (Ρόδος 27 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2006).
2o Βραβείο Richard Wolf καλύτερης παρουσίασης στο 5th EAU SouthEastern European Meeting, Belgrade, Serbia.
3o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 20ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (Κύπρος 23-27 Οκτωβρίου 2010). (Limassol, Cyprus).
1o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 14o Eλληνο-Γερμανικό Ουρολογικό Συνέδριο, Αθήνα.
3o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 21ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (Αθήνα, 11-14 Οκτωβρίου 2012).
1o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 22ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (Κρήτη 16-19 Οκτωβρίου 2014).
3o βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας στο συνέδριο European Robotic Urological Surgery (ERUS) 2015, Amsterdam, Netherlands.
- Eίναι κριτής εργασιών σε δεκάδες ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά.
- Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 45 Διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με υψηλή απήχηση (impact factor) και συγγράψει κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά βιβλία.
- Είναι ενεργός κλινικός και πειραματικός ερευνητής, με συμμετοχή σε σημαντικά ερευνητικά πρωτόκολλα πάνω στον καρκίνο του προστάτη και συνεργάζεται με πανεπιστήμια του εξωτερικού (University of Southampton, UK/ Karolinska Institutet).

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Laser περιτομή

TURIS προστατεκτομή

Αισθητική γεννητικών οργάνων

Αντιμετώπιση ακράτειας

Αντιμετώπιση κονδυλωμάτων HPV

Αντιμετώπιση ουρολιθίασης (πέτρας)

Αντιμετώπιση ουρολοίμωξης

Αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας

Βιοψία προστάτη

Διορθική υπερηχογραφία

Διουρηθρική προστατεκτομή (TURP)

Έλεγχος Υπογονιμότητας (Ουρολόγος)

Εξέταση προστάτη

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (Ουρολόγος)

Θεραπεία κιρσοκήλης

Θεραπεία νόσου Peyronie (κάμψη πέους)

Θεραπεία προστατίτιδας

Καρκίνος Ουροδόχου Κύστεως

Καρκίνος Προστάτη

Κυστεοσκόπηση

Περιτομή

Πλήρης ουροδυναμικός έλεγχος

Ουροροομετρία, Κυστεομανομετρία, Μελέτη πίεσης ροής, προφιλομετρία ουρήθρας, Ηλεκτρομυογράφημα

Πλήρης ουρολογικός έλεγχος

Κλινική εξέταση, Υπέρηχος κάτω κοιλίας, Αιματολογικές εξετάσεις, Γενική εξέταση ούρων – Ουροκαλλιέργεια

Υπερηχογράφημα ουροδόχου κύστεως

Υπερηχογράφημα πέους

Υπέρηχος νεφρών

Υπέρηχος όρχεων

Χαλινός πέους

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top