Αρχική » Γιατροί » Τσαπτσίνος Νικόλαος

Τσαπτσίνος Νικόλαος

Αλλεργιολόγος

Διεύθυνση
2ας Μεραρχίας 26, Πειραιάς, 18535
Κόστος επίσκεψης
50 €

Εμπειρία

Αλλεργική δερματίτιδα
Αλλεργική ρινίτιδα
Ανοσοθεραπεία
Άσθμα
Κνίδωση

Ο Τσαπτσίνος Νικόλαος είναι Αλλεργιολόγος, απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά, καθώς και του Τμήματος της Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Αλλεργιολογίας το 1990 κι έκτοτε έχει πλούσια επαγγελματική δράση σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας με τελευταία προϋπηρεσία στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος "Σωτηρία", το Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου και το Metropolitan.

Εκπαίδευσε 4ετείς φοιτητές της Ιατρικής στην Κλινική Σημειολογία, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ευαγγελισμού, ενώ υπήρξε συνεργάτης του διευθυντή Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (Αναγνωστάκη) κατά το έτος 1990.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, της Ελληνικής Αλλεργιολογικής Εταιρείας, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Αλλεργιολόγων και των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά.

Διατηρεί δύο ιδιωτικά ιατρεία, σε Αθήνα και Πειραιά.

Στο πλαίσιο της λήψης της ειδικότητας της Αλλεργιολογίας ασκήθηκε στην 4η Παθολογική Κλινική του Ευαγγελισμού (Δ. Θωμόπουλος).

Εργάστηκε στο Λαϊκό επί τριετίας για τον ίδιο λόγο, στο Παίδων Αγία Σοφία, επί διμήνου, στο τμήμα Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας, καθώς και στον Ευαγγελισμό, επί τριμήνου, στο Ανοσολογικό τμήμα.

Επιπλέον, εργάστηκε στο νοσοκομείο Συγγρού επί τριμήνου στη Δερματολογία, όπως και στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος "Σωτηρία", στο τμήμα Λειτουργικών Εξετάσεων Πνευμόνων (Κ.Α.Α.).

Διετέλεσε, τέλος, στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, Υπεύθυνος του Αλλεργιολογικού Τμήματος, καθώς και στο Metropolitan (Περσεύς, Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.) το 2001.

Σήμερα, διαθέτει δύο ιατρεία, σε Αθήνα και Πειραιά.

-Απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά, καθώς και του τμήματος της Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο «Λίαν Καλώς»  το 1981,

-Εκπλήρωσε το αγροτικό του ιατρείο στη Δρυόπη Τροιζηνίας το 1984.

-Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Αλλεργιολογίας το 1990.

-Εκπαίδευσε 4ετείς φοιτητές της Ιατρικής στην Κλινική Σημειολογία, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ευαγγελισμού, το ακαδημαϊκό έτος 1986-1987, ενώ υπήρξε συνεργάτης του διευθυντή Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (κ. Αναγνωστάκη) κατά το έτος 1990.

Οι σημαντικότερες εργασίες του είναι οι εξής:

ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΕ ΝΥΓΜΟ ΥΜΕΝΟΠΤΕΡΩΝ (ΣΦΗΚΕΣ-ΜΕΛΙΣΣΕΣ), ΜΕΡΟΣ Ι: ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ Συγγραφείς: Γωνιανάκης Μ., Τσαπτσίνος Ν., Κόντου-Φίλη Κ. (Λαϊκό Νοσοκομείο)

ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΕ ΝΥΓΜΟ ΥΜΕΝΟΠΤΕΡΩΝ (ΣΦΗΚΕΣ-ΜΕΛΙΣΣΕΣ), ΜΕΡΟΣ ΙΙ: ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ Συγγραφείς: Τσαπτσίνος Ν., Γωνιανάκης Μ., Βολονάκης Μ., Κόντου-Φίλη Κ. (4ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο)

ΣΧΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ ΣΕ ΝΥΓΜΟ ΥΜΕΝΟΠΤΕΡΩΝ Συγγραφείς: Βολονάκης Μ., Τσαπτσίνος Ν., Κόντου-Φίλη Κ. (Αλλεργιολογικό Τμήμα Λαϊκού Νοσοκομείου - 43ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή, 1987)

Επίσης, υπάρχει δημοσίευσή του στο περιοδικό "Allergologie" με τίτλο "The Diagnostic Value of Skin Prick Test in Dermatographic Individuals" (συγγραφείς: Βολονάκης Μ., Τσαπτσίνος Ν., Κόντου-Φίλη Κ., Departure of Allergy - Laiko Hospital Athens, XIVTH Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Immunology, Berlin, 17/9/1989).

Έχει παρευρεθεί σε πλήθος Πανευρωπαϊκών και Πανελλήνιων Συνεδρίων.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, της Ελληνικής Αλλεργιολογικής εταιρείας, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Αλλεργιολόγων και των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, ενώ συμμετέχει για ενημερωτικούς σκοπούς σε διάφορες ενημερωτικές εκπομπές, εφημερίδες και περιοδικά.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αλλεργικά-Δερματικά test

Ανοσοθεραπεία

Αντιμετώπιση αλλεργίας

Αντιμετώπιση αλλεργικής ρυνίτιδας

Αντιμετώπιση άσθματος

Αντιμετώπιση κνίδωσης

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Σπιρομέτρηση

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Επιλέξτε ιατρείο
2ας Μεραρχίας 26, Πειραιάς, 18535
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top