Αρχική » Γιατροί » Στουρνάρας Ευάγγελος

Στουρνάρας Ευάγγελος

Γαστρεντερολόγος, Ηπατολόγος

Διεύθυνση
Όθωνος 2 (1οςΌροφος), Τρίκαλα, 42100
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Γαστρικό Botox
Γαστροσκόπηση
Κoλονοσκόπηση
Πολύποδες
Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου
Φλεγμονώδεις νόσοι εντέρου

Ο Στουρνάρας Ευάγγελος είναι Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Τρίκαλα.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Ιστορία της Ιατρικής του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ειδικεύθηκε στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, στην Επείγουσα Ιατρική στο Queen Elizabeth Hospital Kings Lynn NHS Foundation Trust και στη συνέχεια ως ειδικευόμενος Γαστρεντερολογίας στο East Surrey Hospital, Surrey and Sussex Healthcare NHS Trust. Εξειδικεύεται παράλληλα, στην Ηπατολογία, στις Φλεγμονώδεις νόσους εντέρου και την Ενδοσκοπική γαστρεντερολογία
Εργάστηκε ως Ειδικευόμενος Γαστρεντερολογίας στο ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε εκατοντάδες διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις.
Διετέλεσε Ειδικός Γαστρεντερολόγος με έμμισθη θέση στο Addenbrooke’s Hospital του Cambridge (Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust), στελεχώνοντας την ομάδα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων Εντέρου. Ακόμα, υπήρξε υπεύθυνος για την επιλογή, ένταξη, ενδοσκόπηση και παρακολούθηση ασθενών με ΙΦΝΕ στις πολυάριθμες κλινικές μελέτες που διεξάγονται στο διεθνές κέντρο του Cambridge και κριτής εργασιών (peer reviewer) στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Crohn’s and Colitis.
Τέλος, υπήρξε πρώτος συγγραφέας σε δημοσίευση ερευνητικής εργασίας στο Gut, το πρώτο σε κατάταξη, εγκυρότερο επιστημονικό περιοδικό Γαστρεντερολογίας παγκοσμίως. Η δημοσίευση είχε τέτοιο αντίκτυπο, ώστε να ενσωματωθεί ως πηγή στις πρόσφατες (2022) κατευθυντήριες οδηγίες της ECCO (European Crohn's and Colitis Organsation), για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας.

- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Τρίκαλα.
2008 - 2009: Αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Μοσχοφύτου του νομού Τρικάλων.
2009 - 2011: Ειδικευόμενος Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
2012 - 2014: Ειδικευόμενος Επείγουσας Ιατρικής (Queen Elizabeth Hospital Kings Lynn NHS Foundation Trust) και στη συνέχεια ως ειδικευόμενος Γαστρεντερολογίας (East Surrey Hospital, Surrey and Sussex Healthcare NHS Trust).
2014 - 2018: Ειδικευόμενος Γαστρεντερολογίας στο Ηπατο-Γαστρεντερολογικό Τμήμα της Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής (ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης). Πραγματοποίησε εκατοντάδες διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις και ασχολήθηκε με όλο το φάσμα της κλινικής Γαστρεντερολογίας σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία-κέντρα αναφοράς της Β. Ελλάδος. Επί σειρά 4 ετών, παρακολουθούσε ηπατολογικούς ασθενείς στο εξειδικευμένο Ηπατολογικό Εξωτερικό Ιατρείο που λειτουργεί στο νοσοκομείο 2 φορές την εβδομάδα.
2019 - 2020: Ειδικός Γαστρεντερολόγος με έμμισθη θέση στο Addenbrooke’s Hospital του Cambridge (Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust), στελεχώνοντας την ομάδα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων Εντέρου από το Μάρτιο του 2019 έως το Σεπτέμβριο του 2020. Υπήρξε υπεύθυνος για την επιλογή, ένταξη, ενδοσκόπηση και παρακολούθηση ασθενών με ΙΦΝΕ στις πολυάριθμες κλινικές μελέτες που διεξάγονται στο διεθνές κέντρο του Cambridge.
- Ο ιατρός έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις. Το ποσοστό ολοκληρωμένων κολονοσκοπήσεων που πραγματοποίησε στο Cambridge (caecal intubation rate) είναι 98% και το ποσοστό ανίχνευσης πολυπόδων είναι 41%. Οι δείκτες αυτοί αποτελούν κριτήρια επάρκειας των ενδοσκόπων και καταγράφονται αυτομάτως στο Ηνωμένο Βασίλειο (ενδεικτικά το ποσοστό ολοκλήρωσης κολονοσκοπήσεων με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία οφείλει να είναι πάνω από 95%)

- Κατόπιν επιτυχίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2000, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 2006.
- Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Ιστορίας της Ιατρικής, τον οποίο απέκτησε το 2019. Πρόκειται για διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
- Κριτής εργασιών (peer reviewer) στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Crohn’s and Colitis. (Impact Factor 8.658)
- Πρώτος συγγραφέας σε δημοσίευση ερευνητικής εργασίας στο Gut, το πρώτο σε κατάταξη, εγκυρότερο επιστημονικό περιοδικό Γαστρεντερολογίας παγκοσμίως, με συντελεστή απήχησης (Impact Factor) 31.793, Η δημοσίευση είχε τέτοιο αντίκτυπο, ώστε να ενσωματωθεί ως πηγή (citation) στις πρόσφατες (2022) κατευθυντήριες οδηγίες της ECCO (European Crohn's and Colitis Organsation), για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας (ECCO guidelines on therapeutics in ulcerative colitis: medical treatment, doi:https://doi.org/10.1093/ecco-jcc/jjab178).

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αντιμετώπιση αναιμίας (Γαστρεντερολόγος)

Αντιμετώπιση γαστρεντερίτιδας

Αντιμετώπιση ευερέθιστου εντέρου

Αντιμετώπιση ηπατίτιδας

Αντιμετώπιση ίκτερου

Αντιμετώπιση κονδυλωμάτων HPV (Γαστρεντερολόγος)

Αντιμετώπιση νόσου Crohn

Αντιμετώπιση σπαστικής κολίτιδας

Αφαίρεση πολυπόδων

Γαστρικό BOTOX

Γαστροσκόπηση

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (Γαστρεντερολόγος)

Κολονοσκόπηση

Τεστ αναπνοής για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Όθωνος 2 (1οςΌροφος), Τρίκαλα, 42100
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top