Αρχική » Γιατροί » Ποτίκα Μυρτώ

Ποτίκα Μυρτώ

Αλλεργιολόγος

Διεύθυνση
Μιαούλη 7, Τρίκαλα, 42100
Κόστος επίσκεψης
40 €

Εμπειρία

Αλλεργική δερματίτιδα
Αλλεργική ρινίτιδα
Ανοσοθεραπεία
Άσθμα
Κνίδωση

Η Ποτίκα Μυρτώ είναι ειδική Αλλεργιολόγος Παίδων & Ενηλίκων και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στα Τρίκαλα και τα Γρεβενά.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για τρία χρόνια εργάστηκε ως ειδικευόμενη Παθολογίας στην Παθολογική Κλινική στο “Βαρδάκειο και Πρώιο” Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ενώ τη χρονική περίοδο 2012 - 2015 εργάστηκε ως Ειδικευόμενη Αλλεργιολογίας, στην Αλλεργιολογική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν, όπου και εκπαιδεύτηκε σε παιδοαλλεργιολογικά Ιατρεία καθώς και σε Ιατρεία ενηλίκων.
Το 2015 συμμετείχε σε εξετάσεις επάρκειας γνώσεων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας-European Academy of Allergy and Clinical Immunology-EAACI/ UEMS Knowledge Examination in Allergology and Clinical Immunology κι έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.
Είναι μέλος της European Academy of Allergology and Clinical Immunology και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.
Τέλος, έχει πλούσια επιστημονική δραστηριότητα με ομιλίες, δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά και βιβλία και διεθνείς δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίου – διεθνείς ανακοινώσεις. Παράλληλα, έχει βραβευθεί με το 1ο βραβείο ελεύθερης ανακοίνωσης, στο πλαίσιο του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (2014).

- Από το 2016 διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στα Τρίκαλα και τα Γρεβενά, όπου προσφέρει αξιόπιστη διάγνωση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αλλεργικών παθήσεων σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες.
- Υπηρέτησε ως Ιατρός υπαίθρου, κατά το διάστημα 2007 - 2008 στο Περιφερειακό Ιατρείο Κρανέας, του Κ.Υ. Δεσκάτης, νομού Γρεβενών.
- Από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2011 εργάστηκε ως Ειδικευόμενη Παθολογίας στην Παθολογική Κλινική στο “Βαρδάκειο και Πρώιο” Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
- Την χρονική περίοδο 2012 έως 2015 εργάστηκε ως Ειδικευόμενη Αλλεργιολογίας, στην Αλλεργιολογική Μονάδα “Δ. Καλογερομήτρος” του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν, όπου και εκπαιδεύτηκε σε παιδοαλλεργιολογικά Ιατρεία καθώς και σε Ιατρεία ενηλίκων.
- Είναι μέλος της European Academy of Allergology and Clinical Immunology και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

- Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
- Το 2015 συμμετείχε σε εξετάσεις επάρκειας γνώσεων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας-European Academy of Allergy and Clinical Immunology-EAACI/ UEMS Knowledge Examination in Allergology and Clinical Immunology κι έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.
- Έχει πλούσια επιστημονική δραστηριότητα με ομιλίες, δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά και βιβλία και διεθνείς δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίου – διεθνείς ανακοινώσεις.
Βράβευση Εργασιών
1ο βραβείο ελεύθερης ανακοίνωσης για εργασία με τίτλο: ΚΛΙΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΕ ΜΣΑΦ
Μ. Ποτίκα, Α. Xατζηπέτρου, Σ. Κόγκας, Ο. Τσιλοχρήστου, Χ. Κουλίας, Ξ. Αγγελίδης, Μ. Μακρής, 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Αθήνα, 2014.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αλλεργικά-Δερματικά test

Ανοσοθεραπεία

Αντιμετώπιση αλλεργίας

Αντιμετώπιση αλλεργικής ρυνίτιδας

Αντιμετώπιση άσθματος

Αντιμετώπιση κνίδωσης

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Σπιρομέτρηση

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Επιλέξτε ιατρείο
Μιαούλη 7, Τρίκαλα, 42100
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top