Αρχική » Γιατροί » Παπικινού Σοφία

Παπικινού Σοφία

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Διεύθυνση
Σιδέρη Αριστοτέλη 31, Κέρκυρα, 49100
Κόστος επίσκεψης
30 €

Εμπειρία

Αθλητική διατροφή
Διατροφή για εγκύους-θηλάζουσες
Παιδική παχυσαρκία
Σακχαρώδης διαβήτης

Η Παπικινού Σοφία είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κέρκυρα.
Αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ειδίκευση στην κλινική Διατροφή.
Η μεταπτυχιακή της διατριβή δημοσιεύθηκε και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές αφού ήταν η πρώτη έρευνα που εκπονήθηκε στην Ελλάδα και αφορούσε την μέτρηση σπλαχνικού λίπους σε γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση.
Στο παρελθόν, εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ως διαιτολόγος σε ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία της Κέρκυρας και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο τακτικό Εξωτερικό ιατρείο Παραγόντων αγγειακού κινδύνου στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο ΑΧΕΠΑ.
Στο γραφείο της πραγματοποιούνται και αξιολογούνται όλες οι ανθρωπομετρικές μετρήσεις, όπως ΔΜΣ, καμπύλες ανάπτυξης παιδιών, μέτρηση βασικού μεταβολισμού, μέτρηση σπλαχνικού λίπους, περίμετροι μέσης και περιφέρειας καθώς και υπολογισμός λίπους με τη βοήθεια δερματοπτυχόμετρου για τις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτή η μέτρηση του λίπους λόγω ύπαρξης βηματοδότη στον ασθενή. Επιπλέον μέσω της ιστοσελίδας του γραφείου, αναλαμβάνεται η σύνταξη εξατομικευμένου διαιτολογίου από απόσταση.
Τέλος, αρθρογραφεί πάνω σε διάφορα διατροφικά θέματα σε Lifestyle ιστοσελίδες, υπήρξε συνεργάτης του ΑΝΤ1 radio κι έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων σε όλη την ελληνική επικράτεια από το 2004 έως σήμερα.

- Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κέρκυρα από το 2016, όπου αναλαμβάνει τη σύνταξη διαιτολογίων για αισθητικούς ή παθολογικούς λόγους και συγκεκριμένα για απώλεια βάρους, για παιδική παχυσαρκία, για ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας όπως Σακχαρώδης Διαβήτης, παθήσεις του Θυροειδή, Καρδιαγγειακά προβλήματα κ.α, για αθλητές, για γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες κ.α.

- Από το Νοέμβρη του 2007 έως τον Σεπτέμβρη του 2008 που εισήχθη στο μεταπτυχιακό του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργάσθηκε αμισθί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου συνεργάστηκε με την Παιδιατρική, Καρδιολογική, Παθολογική κλινική καθώς και με τη μονάδα Μεσογειακής αναιμίας , δίνοντας διατροφικές συμβουλές στους ασθενείς και συνέταξε πρότυπα διαιτολόγια για κάθε κλινική.
- Από τον Σεπτέμβρη του 2009 έως τον Σεπτέμβρη του 2010 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στη θέση του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου στο τακτικό Εξωτερικό ιατρείο Παραγόντων αγγειακού κινδύνου (Παχυσαρκίας και καπνίσματος) στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο ΑΧΕΠΑ.
- Από τις αρχές του 2011 άρχισε να αρθρογραφεί πάνω σε διάφορα διατροφικά θέματα σε Lifestyle ιστοσελίδες, ενώ παράλληλα υπήρξε συνεργάτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, όπου μιλούσε για διατροφικά θέματα σε εκπομπή από το 2011 έως το 2013.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αντιμετώπιση βουλιμίας-νευρικής ανορεξίας

Αντιμετώπιση δυσπλιδαιμίας

Αντιμετώπιση παθήσεων χολής

Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη

Αντιμετώπιση χοληστερίνης

Αποκατάσταση μεταβολισμού

Διατροφή για vegans

Διατροφή για εγκύους και θηλάζουσες

Διατροφή για παιδιά και εφήβους

Θεραπεία ζεύγους (Couples nutritional intervention)

Λιπομέτρηση – σωματομετρία

Μέτρηση βασικού μεταβολισμού

Σωματικές μετρήσεις

Υποστήριξη περιγεννετικής περιόδου εγκυμοσύνης και θηλασμού

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Σιδέρη Αριστοτέλη 31, Κέρκυρα, 49100
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top