Αρχική » Γιατροί » Μπρίνια Κατερίνα
Μπρινιά Κατερίνα-Ειδική Αλλεργιολόγος

Μπρίνια Κατερίνα

Αλλεργιολόγος, Παιδοαλλεργιολόγος

Διεύθυνση
Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α'7, Πάτρα, 26221
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή της ιατρού €

Εμπειρία

Αλλεργική δερματίτιδα
Αλλεργική ρινίτιδα
Ανοσοθεραπεία
Άσθμα
Κνίδωση
Παιδοαλλεργία

Η Μπρίνια Κατερίνα MD, MSc, είναι ειδική Αλλεργιολόγος παίδων και ενηλίκων και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Πάτρα.
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων (Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πραγματοποίησε την ειδίκευσή της στο Αλλεργιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών 'Λαϊκό', στο Αλλεργιολογικό Τμήμα του 'Αγλαΐα Κυριακού', στο Ανοσολογικό Τμήμα του Παίδων 'Αγία Σοφία', στο Νοσοκομείο 'Συγγρός' και στην Πνευμονολογική Μονάδα (ΚΕΘ/ΠΝ) του ΓΝΑ 'Ευαγγελισμός'.
Μετά τη λήψη της ειδικότητας στην Ελλάδα, έλαβε επιτυχώς, μετά από εξετάσεις στη Δανία, το δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI) και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS), με επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Αποτελεί γεγονός ότι η αύξηση της συχνότητας των αλλεργικών νοσημάτων είναι ραγδαία, τα τελευταία χρόνια. Στο σύγχρονο αλλεργιολογικό ιατρείο της ιατρού παρέχονται υπηρεσίες που στηρίζονται στη συνεχή επικαιροποίηση τη ιατρικής γνώσης, με προτεραιότητα το σεβασμό στον ασθενή και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
Ειδικότερα, η ιατρός ειδικεύεται στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη όλων των αλλεργικών νοσημάτων, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, η επιπεφυκίτιδα, το άσθμα, η ατοπική δερματίτιδα, η δερματίτιδα εξ επαφής, η κνίδωση, το αγγειοοίδημα και η αναφυλαξία.

Επιπλέον, ασχολείται με τις τροφικές αλλεργίες (π.χ. αλλεργία στο γάλα, αυγό, σιτάρι, ξηρούς καρπούς, ψάρι, θαλασσινά, φρούτα κ.λπ.), τις αλλεργίες στα υμενόπτερα (μέλισσες, σφήκες), τις φαρμακευτικές αλλεργίες (σε αντιβιοτικά, παυσίπονα κ.λπ.), όπως και με τις αλλεργίες στα χημειοθεραπευτικά φάρμακα.
Ακόμα, διερευνά την ηωσινοφιλία αίματος, την ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα, την ηωσινοφιλική γαστρεντερίτιδα και την ηωσινοφιλική κολίτιδα, αλλά και τη μαστοκυττάρωση.
Στο ιατρείο διενεργούνται όλα τα απαραίτητα για τη διάγνωση αλλεργικά τεστ (prick, ενδοδερμικά και patch tests), ενώ αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, με σύγχρονες θεραπείες και βιολογικούς παράγοντες, οι αλλεργίες του αναπνευστικού συστήματος (αλλεργική ρινίτιδα - επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό άσθμα), καθώς και οι αλλεργικές δερματοπάθειες (παιδικό ατοπικό έκζεμα, κνιδώσεις ενηλίκων).
Παράλληλα, πραγματοποιείται ειδική ανοσοθεραπεία, τόσο για την αλλεργική ρινίτιδα και το άσθμα, όσο και για την αλλεργία σε τσιμπήματα εντόμων (μέλισσα - σφήκα).

- Αλλεργιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών 'Λαϊκό', στο Αλλεργιολογικό Τμήμα του 'Αγλαΐα Κυριακού', στο Ανοσολογικό Τμήμα του Παίδων 'Αγία Σοφία', στο Νοσοκομείο 'Συγγρός' και στην Πνευμονολογική Μονάδα (ΚΕΘ/ΠΝ) του ΓΝΑ 'Ευαγγελισμός'.

- Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI) και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS), με επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

- Ειδικότερα, η ιατρός ειδικεύεται στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη όλων των αλλεργικών νοσημάτων, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, η επιπεφυκίτιδα, το άσθμα, η ατοπική δερματίτιδα, η δερματίτιδα εξ επαφής, η κνίδωση, το αγγειοοίδημα και η αναφυλαξία.

- Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

- Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων (Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο).

- Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αλλεργικά-Δερματικά test

Ανοσοθεραπεία

Αντιμετώπιση αλλεργίας

Αντιμετώπιση αλλεργικής ρυνίτιδας

Αντιμετώπιση άσθματος

Αντιμετώπιση κνίδωσης

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Ατοπική Δερματίιτιδα

Παιδοαλλεργία

Φαρμακευτική Αλλεργία

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α'7, Πάτρα, 26221
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top