Αρχική » Γιατροί » Μπρέγκου Χριστιάνα

Μπρέγκου Χριστιάνα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Διεύθυνση
Δωδεκανήσου 22, Θεσσαλονίκη, 546 26
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Αθλητική διατροφή
Διατροφή για εγκύους-θηλάζουσες
Παιδική παχυσαρκία
Σακχαρώδης διαβήτης

Η Μπρέγκου Χριστιάνα είναι Διατροφολόγος - Διαιτολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και υπήρξε μεταπτυχιακή υπότροφος στο MSc «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας» με κατεύθυνση την «κλινική-ιατρική διατροφή» στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ.
Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε διαιτολογικό ιατρείο εξειδικευμένο στο μεταβολικό σύνδρομο, τις γαστρεντερικές παθήσεις και τα αυτοάνοσα, με το οποίο συνέχισε να συνεργάζεται τα επόμενα τρία χρόνια. Κατά την παραμονή της εκεί πραγματοποίησε δύο έρευνες σχετικές με τον σακχαρώδη διαβήτη και την γλυκαιμική απόκριση των τροφίμων σε άτομα φυσιολογικά, προδιαβητικά και διαβητικά.
Υπήρξε, παράλληλα, επιστημονική συνεργάτης, επιστημονική γραμματέας και ομιλήτρια στο βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Μεταβολικό σύνδρομο σε παιδιά και εφήβους: ολοκληρωμένη υγειονομική παρέμβαση» στο 28ο Συνέδριο «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» – Ολιστική προσέγγιση της υγείας παιδιού και εφήβου, που πραγματοποιήθηκε το 2016 στα Τρίκαλα.
Έπειτα διερεύνησε την μη κοιλιοκακική ευαισθησία στη γλουτένη σε παιδιά και σε ενήλικες, καθώς επίσης συμμετείχε σε έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το παιδονευρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης σχετικά με την επιληψία και τη βιταμίνη D στα παιδιά, για την οποία και βραβεύτηκε.
Τέλος, έχει παρακολουθήσει τον 14ο κύκλο Μετεκπαιδευτικών μαθημάτων 2017 -2018 της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

- Διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
- Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε διαιτολογικό ιατρείο εξειδικευμένο στο μεταβολικό σύνδρομο, τις γαστρεντερικές παθήσεις και τα αυτοάνοσα, με το οποίο συνέχισε να συνεργάζεται τα επόμενα τρία χρόνια στην αρχή εθελοντικά κι αργότερα ως έμμισθη.
- Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε εθελοντικά στη «Μελέτη καταγραφής Φυσικής Δραστηριότητας μέσω ηλεκτρονικών αισθητήρων και ηλεκτρονικού ημερολογίου Φυσικής Δραστηριότητας» και στις διαιτολογικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ «Συμμαχία για την Υγεία-Διατροφή» στο Δήμο Θεσσαλονίκης το 2014.
- Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας.

- Είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος).
- Υπήρξε μεταπτυχιακή υπότροφος στο MSc «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας» με κατεύθυνση την «κλινική-ιατρική διατροφή» στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ.
- Στην εκπόνηση της προπτυχιακής της εργασίας ασχολήθηκε με το θέμα «Η διατροφή με βάση το γλυκαιμικό δείκτη» αναφορικά με τη γλυκαιμική απόκριση του πρωινού γεύματος σε άτομα φυσιολογικά, προδιαβητικά και διαβητικά.
- Στην μεταπτυχιακή διπλωματική της εργασία μελέτησε εκτενώς τη συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης θειούχων αμινοξέων, η οποία έχει συσχετισθεί με αυξημένη θνησιμότητα, και της υιοθέτησης του προτύπου της Μεσογειακής Διατροφής στην έρευνα NHANES III.
Ερευνητικές δραστηριότητες & ομιλίες
- Κατά την παραμονή της στο διαιτολογικό ιατρείο πραγματοποίησε δύο έρευνες σχετικές με τον σακχαρώδη διαβήτη και την γλυκαιμική απόκριση των τροφίμων σε άτομα φυσιολογικά, προδιαβητικά και διαβητικά.
- Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης, επιστημονική γραμματέας και ομιλήτρια στο βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Μεταβολικό σύνδρομο σε παιδιά και εφήβους: ολοκληρωμένη υγειονομική παρέμβαση» στο 28ο Συνέδριο «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» – Ολιστική προσέγγιση της υγείας παιδιού και εφήβου, που πραγματοποιήθηκε στις 6-9 Οκτωβρίου 2016 στα Τρίκαλα.
- Έπειτα διερεύνησε την μη κοιλιοκακική ευαισθησία στη γλουτένη σε παιδιά και σε ενήλικες, καθώς επίσης συμμετείχε σε έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το παιδονευρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης σχετικά με την επιληψία και τη βιταμίνη D στα παιδιά, για την οποία και βραβεύτηκε.
- Συμμετείχε στις παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων των δύο αυτών ερευνών με θέματα «μη κοιλιοκακική ευαισθησία στη γλουτένη σε παιδιά» και «Βιταμίνη D και επιληψία», αντίστοιχα, που ανακοινώθηκαν στο 29ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας στις 14-17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καβάλα.
Διακρίσεις
- 3ο βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης με θέμα «Βιταμίνη D και επιληψία» στο «βήμα των νέων επιστημόνων» στο 29ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας στις 14-17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καβάλα.
- Διάκριση στο διαγωνισμό «Αετοί της Υγείας 2021».
Δράσεις
Ομιλία/ παρουσίαση σε νηπιαγωγείο της Θεσσαλονίκης για την παιδική διατροφή.
Επιστημονική Επιμόρφωση
Έχει παρακολουθήσει τον 14ο κύκλο Μετεκπαιδευτικών μαθημάτων 2017 -2018 της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αντιμετώπιση βουλιμίας-νευρικής ανορεξίας

Αντιμετώπιση δυσπλιδαιμίας

Αντιμετώπιση παθήσεων χολής

Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη

Αντιμετώπιση χοληστερίνης

Αποκατάσταση μεταβολισμού

Διατροφή για vegans

Διατροφή για εγκύους και θηλάζουσες

Διατροφή για παιδιά και εφήβους

Λιπομέτρηση – σωματομετρία

Μέτρηση βασικού μεταβολισμού

Σωματικές μετρήσεις

Υποστήριξη περιγεννετικής περιόδου εγκυμοσύνης και θηλασμού

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Δωδεκανήσου 22, Θεσσαλονίκη, 546 26
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top