Αρχική » Γιατροί » Κασσιμάτης Αντώνιος

Κασσιμάτης Αντώνιος

Καρδιολόγος

Διεύθυνση
Ευγενίδου 4, Ζάκυνθος, 29100
Κόστος επίσκεψης
50 €

Εμπειρία

Triplex
Αντιμετώπιση αρτηριακής πίεσης
Αντιμετώπιση καρδιακής ανεπάρκειας

Ο Κασσιμάτης Αντώνιος είναι Ειδικός Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Ζάκυνθο.

Το 1977 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε  το 1984.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ( 1984 -1986 ) καθώς και την υπηρεσία υπαίθρου ( 1987-1988) σαν αγροτικός ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Μαχαιράδου Ζακύνθου.

Από το 1990 έως το 1993 εργάσθηκε σαν ειδικευόμενος  στο Καρδιολογικό Τμήμα  του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. ¨

Έλαβε υποτροφία του Πανεπιστημίου της Αθήνας για μετεκπαίδευση στην Ηχοκαρδιογραφία στο νοσοκομείο Hammermith του Λονδίνου, όπου και εργάστηκε σαν Research Registrar, από τον Σεπτέμβρη του 1993 έως και τον Ιανουάριο του 1995.

 To ηχοκαρδιογραφικό εργαστήριο του νοσοκομείου Hammermith  αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα ηχοκαρδιογραφίας στην Ευρώπη. Λόγω του χαρακτήρα του σαν τριτοβάθμιο εξειδικευμένο κέντρο αναφοράς, παρείχε την δυνατότητα κλινικής και ερευνητικής δουλειάς σε όλα τα πεδία της ηχοκαρδιογραφίας.

Διορίσθηκε σαν επιμελητής Β΄ καρδιολόγος  τον Μάιο του 1995 στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Εξελίχθηκε σε βαθμό επιμελητή Α΄.

Τον Φεβρουάριο του 2007 ολοκλήρωσε την οργάνωση και ξεκίνησε την λειτουργία της ιδιωτικής Μονάδας Προληπτικής και Διαγνωστικής Καρδιολογίας στην Ζάκυνθο

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο  Καθηγητής κ Πέτρος Νιχογιαννόπουλος, Διευθυντής Καρδιολογίας στο νοσοκομείο Hammersmith υποστηρίζει :

“ …Dr Kassimatis is an excellent clinician, fully trained in all  aspects of cardiology and one with whom I would trust my patients. It is my view that Dr Kassimatis is an outstanding young cardiologist who fully merits the honor of becoming a Consultant in Cardiology at Zakynthos General Hospital. His high intellect together with his exceptional ability to work well with other colleagues, junior and  seniors, makes him probably one of the best consultant-to-be junior doctors in the Country, at present…”

Διορίσθηκε σαν επιμελητής Β΄ καρδιολόγος  τον Μάιο του 1995 στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Εξελίχθηκε σε βαθμό επιμελητή Α΄.

 Μετά τον διορισμό του στο νοσοκομείο Ζακύνθου τον Μάιο του 1995, ανέλαβε από την θέση του επιστημονικού υπεύθυνου την αναδιοργάνωση και επαναλειτουργία του καρδιολογικού τμήματος. Ο βασικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του τμήματος είχε διαμορφωθεί από το 1994 σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελετών του, αναφορικά με  την υψηλή νοσοκομειακή θνητότητα του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου  σε προηγούμενες περιόδους λειτουργίας του. Έτσι η ανάπτυξη μονάδας εμφραγμάτων, η εφαρμογή σύγχρονων επεμβατικών θεραπειών ( θρομβόλυση, καθετηριασμός δεξιών κοιλοτήτων, προσωρινή βηματοδότηση), η λειτουργική σύνδεση με αιμοδυναμικό εργαστήριο και ο εξοπλισμός για ολοκληρωμένη αναίμακτη διερεύνηση των ασθενών αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες  για την νέα οργάνωση του καρδιολογικού τμήματος.

Tο καρδιολογικό τμήμα του οποίου  προΐστατο από τον Μάιο του 1995 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2006  περιελάμβανε την καρδιολογική κλινική δυναμικότητας 11 νοσηλευτικών κλινών, την στεφανιαία μονάδα εμφραγμάτων δυναμικότητας 4 κλινών, το καρδιολογικό εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιούντο όλες τις αναίμακτες διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι και τις πλέον σύγχρονες νεώτερες τεχνικές υπερήχων (οισοφάγειο και δυναμικό υπερηχογράφημα καρδιάς)  και το τακτικό εξωτερικό καρδιολογικό ιατρείο.  Η  δε  σύνθεση του ιατρικού προσωπικού  αποτελείτο από  έναν (1) Επιμελητή Α΄, δυο (2) Επιμελητές Β΄ καρδιολόγους και δυο (2) ειδικευόμενους στην καρδιολογία

 Σχετικά με το έργο του κ Κασσιμάτη, στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ο καθηγητής κ Δημήτριος Αλεξόπουλος, Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος  του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών, σε σχετική από  13.06.2006 επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρει:

«….¨Όπως γνωρίζετε το νοσοκομείο του Ρίου λειτουργεί ως τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό κέντρο αναφοράς των νομαρχιακών νοσοκομείων της ΝΔ Ελλάδας. Εξ αυτής γνωρίζουμε κάθε καρδιολογικό τμήμα της εν λόγω περιοχής, αφού η συνεργασία μας έχει καθοριστική σημασία στην απαραίτητη σύνδεση δευτεροβάθμιου και τριτοβάθμιου επίπεδου του συστήματος υγείας.

Ειδικότερα με το καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, στο οποίο προΐσταται ο κ Αντώνιος Κασσιμάτης, Επιμελητής Α, έχει αναπτυχθεί υπέρ-δεκαετής  συνεργασία. Οφείλω μάλιστα να σας ομολογήσω ότι το τμήμα αυτό είναι από τα πλέον αξιόλογα στην περιοχή της ΝΔ Ελλάδας. Η άριστη λειτουργία του και η άρτια οργάνωση του οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του προϊσταμένου του και των συνεργατών του….»

Τον Φεβρουάριο του 2007 – μετά από δέκα-επτά χρόνια νοσοκομειακής εργασίας – πραγματοποιεί σημαντική στροφή προς τον τομέα της πρωτοβάθμιας προληπτικής καρδιολογίας με την δημιουργία της Μονάδας Προληπτικής και Διαγνωστικής Καρδιολογίας. Έχοντας μελετήσει  μέσα από την νοσοκομειακή εμπειρία χρόνων τα αποτελέσματα  της δράσης των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου στον ανθρώπινο οργανισμό, επιχειρεί μια  νέα επαγγελματική τομή με άξονα την πρόληψη παρά την θεραπεία των καρδιαγγειακών νόσων.  Με την βοήθεια σύγχρονων διαγνωστικών μέσων ασχολείται με την μελέτη των προ-κλινικών μορφών της  παραπληρωματικής νόσου και την εφαρμογή εκείνων των θεραπειών που τροποποιούν την  εξέλιξη τους σε καρδιοαγγειακά συμβάματα.

 

 

Συμμετείχε σαν εντεταλμένος ερευνητής   στην πανελλήνια πολυκεντρική μελέτη  HELIOS ( HELLENIC INFARCTION OBSERVATION STUDY) , σχετικά με την επίπτωση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε το 2005, σε 31 νοσοκομεία της χώρας, από την Ομάδα Προληπτικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 Μετά την ειδίκευση του στην καρδιολογία, μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Πανεπιστημίου Αθηνών σε κέντρο του εξωτερικού στην υπερηχοκαρδιογραφία ( διαθω-ρακική, διοισοφάγεια και δυναμική ).  Κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσης στο εξωτερικό εγγράφεται  σαν Ερευνητής πλήρους απασχολήσεως (full time Research Fellow) στη Βασιλική Μεταπτυχιακή Ιατρική Σχολή του νοσοκομείου Hammersmith.

Με ιδιαίτερο ερευνητικό αντικείμενο τον  καρδιοπνευμονικό έλεγχο των ασθενών κατά την οισοφάγειο ηχοκαρδιογραφική μελέτη και δημοσιεύει επιστημονική εργασία πάνω στο θέμα, η οποία και έχει τύχει  προσοχής στην διεθνή βιβλιογραφία με  βιβλιογραφικές αναφορές ( citation ). Ασχολείται ακόμα ερευνητικά και με σειρά άλλων πρωτοκόλλων.

Έχει δημοσιεύσει συνολικά 26 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια πάνω στο αντικείμενο της ηχοκαρδιογραφίας. Εκ των οποίων τέσσερις( 4)  είναι άρθρα σε περιοδικά ( τρία (3) διεθνή και ένα (1) ελληνικό ) και 22 ανακοινώσεις σε συνέδρια. ( δέκα-τεσσερεις (14) σε διεθνή και οκώ (8) σε ελληνικά) Ειδικότερα πάνω στο αντικείμενο των νεώτερων τεχνικών ηχοκαρδιογραφίας έχει  συνολικά  δύο (2) δημοσιεύσεις σε περιοδικά και 12 ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Ασχολήθηκε τόσο με τις κλασικές ηχοκαρδιογραφικές μελέτες σε όλες τις καρδιακές παθήσεις ( βαλβιδοπάθειες, μυοκαρδιοπάθειες, καρδιακή ανεπάρκεια, προσθετικές βαλβίδες, παθήσεις της αορτής και παθήσεις του περικαρδίου) όσο και με μελέτες σπάνιων παθήσεων όπως σύμπλοκες συγγενείς καρδιοπάθειες, καρδιακή αμυλοείδωση, όγκοι της καρδιάς,  για την μελέτη των οποίων χρησιμοποιήθηκε διαθωρακική και οισοφάγεια προσπέλαση.

Ακόμα ασχολήθηκε διεξοδικά με την μελέτη της στεφανιαίας νόσου κυρίως με την χρησιμοποίηση των νεώτερων τεχνικών της δυναμικής ηχοκαρδιογραφίας ( κοπώσεως και φαρμακευτική)

Έχει στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό παρακολούθησης διεθνών και ελληνικών συνεδρίων.

Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικευμένων και ειδικευομένων ιατρών στο πλαίσιο των διανοσοκομειακών συναντήσεων ( Cardiology Grand Rounds ) της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής του Περιφερικού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών..

Υπεύθυνος για την εκπαίδευση ειδικευομένων γιατρών στην καρδιολογία και αγροτικών ιατρών  κατά την διάρκεια της τρίμηνης εκπαίδευσης τους  πριν από την ανάληψη καθηκόντων στα περιφερικά ιατρεία.

Σαν αποτέλεσμα της πλούσιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας του σαν εκπαιδευτής, το Καρδιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Ζακύνθου αναγνωρίστηκε σαν κατάλληλο για άσκηση στην καρδιολογία για ένα χρόνο και πραγματοποιήθηκε σύσταση δύο θέσεων ειδικευομένων στην καρδιολογία,  μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας

- Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δραστηριότητα επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανταπόκρισης στο ιατρικό λειτούργημα.

- Είναι χαρακτηριστική η συμβολή και βοήθεια του προς στο κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, που επισκέφθηκε την Ζάκυνθο τον Δεκέμβριο του 2001, προκειμένου να    συμμετάσχει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους 1200 πρόσφυγες, που αποβιβάστηκαν στο νησί.

Επίσης περιλαμβάνεται μία (1) δημοσίευση σε ελληνικό ιατρικό περιοδικό και σαράντα πέντε (45) ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια μετά από επιλογή. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και ομάδες, στην οργάνωση συνεδρίων και ημερίδων και  παρουσία  σε επιστημονικά στρογγυλά τραπέζια με εισηγήσεις.

Το επιστημονικό έργο του κ  Κασσιμάτη  περιλαμβάνει  πέντε (5) δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα διεθνή ιατρικά περιοδικά με πέντε (5) βιβλιογραφικές αναφορές (CITATIONS) και μία (1) αναφορά σε σύγγραμμα  (textbook).

Ιατρικές Υπηρεσίες

Holter πίεσης

Holter ρυθμού

Triplex

Triplex θωρακικής αορτής

Αντιμετώπιση αρτηριακής πίεσης

Αρτηριακή υπέρταση

Βεβαίωση άθλησης

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Τεστ κοπώσεως (stress test)

Παιδοκαρδιολογικός έλεγχος σε βρέφη, παιδιά & εφήβους

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Ευγενίδου 4, Ζάκυνθος, 29100
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top