Αρχική » Γιατροί » Αθανασοπούλου Μάρα

Αθανασοπούλου Μάρα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Health & Wellness Coach

Διεύθυνση
Πλαταιών 7, Κηφισιά, 14561
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Αθλητική διατροφή
Διατροφή για εγκύους-θηλάζουσες
Παιδική παχυσαρκία
Σακχαρώδης διαβήτης

Η Αθανασοπούλου Μάρα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Health & Wellness Coach και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κηφισιά.
Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και είναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κλινικής Διατροφής στο τμήμα της Ιατρικής του ΑΠΘ.
Στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας συμμετείχε ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και καρδιαγγειακές παθήσεις), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έχει παρακολουθήσει παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ).
Στην συνέχεια παρακολούθησε τα επιμορφωτικά σεμινάρια «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», που πιστοποιούνται από το ISSN (Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής των ΗΠΑ) και συμμετείχε στα σεμινάρια LLL του Ευρωπαϊκού Φορέα Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN) για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από την ESPEN διπλώματος στην Κλινική Διατροφή.
Παράλληλα, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner on eating disorders & obesity, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας, με σκοπό την εξειδίκευσή της στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία.
Είναι κάτοχος του τριπλά πιστοποιημένου Diploma in Health & Wellness Coaching από το European Lifestyle Medicine Organization, το Complementary Medical Association & το Association for Coaching.
Τέλος, έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια αλλά και ημερίδες, που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και παρέχει συμβουλές μέσα από επιστημονικά άρθρα σε εφημερίδες, διαδικτυακά sites (Mednutrition, Shape, Diatrofi.gr, Boro κτλ.) καθώς και μέσα από τα social media που διαθέτει.

- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κηφισιά.
- Εργάστηκε ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος σε γνωστό κέντρο υγείας και ευεξίας στην περιοχή της Κηφισιάς
- Συμμετείχε ως Διαιτολόγος-Διατοφολόγος Παρεμβατικό Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής Στους Δήμους Αθηναίων Και Ζωγράφου Αττικής», ένα πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και καρδιαγγειακές παθήσεις), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
- Έκανε πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

- Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.
- Eίναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κλινικής Διατροφής στο τμήμα της Ιατρικής του ΑΠΘ.
- Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής της εργασίας με τίτλο «Παρεμβατικό Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής Στους Δήμους Αθηναίων Και Ζωγράφου Αττικής» συμμετείχε ως Διαιτολόγος-Διατοφολόγος στο πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και καρδιαγγειακές παθήσεις), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
- Προχώρησε στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ), το οποίο άλλαξε άρδην την επικοινωνιακή της αλληλεπίδραση τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
- Στην συνέχεια παρακολούθησε τα επιμορφωτικά σεμινάρια «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», που πιστοποιούνται από το ISSN (Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής των ΗΠΑ). Από τα σεμινάρια αυτά απέκτησε εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με την αθλητική διατροφή.
- Το ίδιο έτος, άρχισε να συμμετέχει στα σεμινάρια LLL του Ευρωπαϊκού Φορέα Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN) για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από την ESPEN διπλώματος στην Κλινική Διατροφή.
- Μέσα από την ενασχόλησή της με την δουλειά του διαιτολόγου δεν άργησε να καταλάβει πόσο σύνηθες φαινόμενο είναι να φέρει κάποιος διατροφική διαταραχή καθώς και πόσο καίρια είναι η θέση του διαιτολόγου σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner on eating disorders & obesity, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας, με σκοπό την εξειδίκευσή της στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία.
- Η ανάγκη της στο να παρακινεί τους πελάτες της να αρχίζουν πιο εύκολα να κάνουν χρήσιμες αλλαγές στην καθημερινότητα τους οι οποίες θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν βάλει για την αλλαγή στο βάρος τους και στην υγεία τους, την οδήγησε να μπει στην διαδικασία να αποκτήσει το τριπλά πιστοποιημένο Diploma in Health & Wellness Coaching από το European Lifestyle Medicine Organization, το Complementary Medical Association & το Association for Coaching. Η εκπαίδευση αυτή λαμβάνει χώρα στο ATHENS COACHING INSTITUTE.
- Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια αλλά και ημερίδες, που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παράλληλα, μελετά μέσα από επιστημονικά άρθρα όλες τις διεθνείς εξελίξεις.
- Η ανιδιοτελής χαρά και επιθυμία της να παράσχει διατροφικές συμβουλές εκπορεύεται από την αμέριστη αγάπη για την επιστήμη της, την οδηγεί να γράφει κείμενα διατροφής σε εφημερίδες, διαδικτυακά sites (Mednutrition, Shape, Diatrofi.gr, Boro κτλ.) καθώς και μέσα από τα social media που διαθέτει. Επιπλέον, συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αντιμετώπιση βουλιμίας-νευρικής ανορεξίας

Αντιμετώπιση δυσπλιδαιμίας

Αντιμετώπιση παθήσεων χολής

Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη

Αντιμετώπιση χοληστερίνης

Αποκατάσταση μεταβολισμού

Διατροφή για vegans

Διατροφή για εγκύους και θηλάζουσες

Διατροφή για παιδιά και εφήβους

Θεραπεία ζεύγους (Couples nutritional intervention)

Λιπομέτρηση – σωματομετρία

Μέτρηση βασικού μεταβολισμού

Σωματικές μετρήσεις

Υποστήριξη περιγεννετικής περιόδου εγκυμοσύνης και θηλασμού

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Πλαταιών 7, Κηφισιά, 14561
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top