Αρχική » Γιατροί » Αθανασίου Βασιλική

Αθανασίου Βασιλική

Οφθαλμίατρος

Διεύθυνση
Ασκληπιού 14, Τρίκαλα, 42100
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Laser μυωπίας - υπερμετρωπίας
Γλαύκωμα
Καταρράκτης
Στραβισμός

Η Αθανασίου Βασιλική είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος Ενηλίκων & Παίδων και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Τρίκαλα.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατόπιν ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Α’ Πανεπιστημιακή κλινική Αθηνών στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, στην Dietrich–Bonhoeffer–Klinikum Γερμανίας (Ακαδημαϊκή κλινική της Πανεπιστημιακής κλινικής του Greifswald) και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης Αθηνών (στραβισμός και παιδικές παθήσεις των οφθαλμών).
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ειδίκευσής της, συμμετείχε σε συνέδρια οφθαλμολογικού περιεχομένου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και παράλληλα έχει ασχοληθεί με την έρευνα στον τομέα των ισχαιμικών αμφιβληστροειδοπαθειών, με τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Κλινικές εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής».
Επιπλέον, είναι Διπλωματούχος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (Fellow of the European Board of Ophthalmology) και συνεργάζεται με το υψηλών προδιαγραφών οφθαλμολογικό κέντρο του Μονάχου SMILES EYE CLINIC και με οφθαλμολογικό κέντρο στην πόλη Ρεν της Γαλλίας.
Τέλος, διαθέτει πλήρη και εμπεριστατωμένη γνώση για αντιμετώπιση και ενημέρωση του ασθενούς σε ό, τι νεότερο αφορά σε θεραπείες για παθήσεις των βλεφάρων (βλεφαροπλαστική, χειρουργική αντιμετώπιση πτερυγίου, χαλάζιου, εντρόπιου, εκτρόπιου, botox).

- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Τρίκαλα.
- Συνεργάζεται με το υψηλών προδιαγραφών οφθαλμολογικό κέντρο του Μονάχου SMILES EYE CLINIC υπό την καθοδήγηση των Dr. med. Rainer Wiltfang, Dr. med. Martin Bechmann και με οφθαλμολογικό κέντρο στην πόλη Ρεν της Γαλλίας. Τα κέντρα αυτά είναι από τα πιο γνωστά της Ευρώπης όπου εφαρμόζονται οι τελευταίες εξελίξεις και όλες οι νέες τεχνικές στον τομέα των διαθλαστικών επεμβάσεων δηλαδή laser μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού αλλά και των επεμβάσεων γλαυκώματος και καταρράκτη.

- Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2000, με Πανελλήνιες εξετάσεις απ’ όπου αποφοίτησε το 2006.
- Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Α’ Πανεπιστημιακή κλινική Αθηνών στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, στην Dietrich–Bonhoeffer–Klinikum Γερμανίας (Ακαδημαϊκή κλινική της Πανεπιστημιακής κλινικής του Greifswald) και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης Αθηνών (στραβισμός και παιδικές παθήσεις των οφθαλμών).
- Τον Φεβρουάριο του 2015 ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Α’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» με επιτυχία μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις του πανεπιστημίου Αθηνών όπου και απέκτησε τον τίτλο της χειρουργού οφθαλμιάτρου.
- Είναι Διπλωματούχος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (Fellow of the European Board of Ophthalmology) τίτλος που της απονεμήθηκε έπειτα από Πανευρωπαϊκές γραπτές και προφορικές εξετάσεις στο Παρίσι τον Μάιο του 2015 ανάμεσα σε υποψηφίους οφθαλμιάτρους από όλες τις χώρες της Ευρώπης.
- Καθ’ όλη την διάρκεια της ειδίκευσής της στην οφθαλμολογία συμμετείχε σε συνέδρια οφθαλμολογικού περιεχομένου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με απαράμιλλο ζήλο και συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην οφθαλμολογία τόσο χειρουργικά όσο και στον τομέα της έρευνας.
- Ήδη από το πέρας των σπουδών της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη το 2006 ασχολήθηκε με την έρευνα στον τομέα των ισχαιμικών αμφιβληστροειδοπαθειών με τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Κλινικές εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής».
- Με εντατικά σεμινάρια στη χειρουργική των βλεφάρων σε κέντρα του εξωτερικού και με συνεργασίες με γνωστούς οφθαλμοπλαστικούς χειρουργούς της Αθήνας, διαθέτει πλήρη και εμπεριστατωμένη γνώση για αντιμετώπιση και ενημέρωση του ασθενούς σε ό, τι νεότερο αφορά σε θεραπείες για παθήσεις των βλεφάρων (βλεφαροπλαστική, χειρουργική αντιμετώπιση πτερυγίου, χαλάζιου, εντρόπιου, εκτρόπιου, botox).

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Laser μυωπίας

Laser υπερμετρωπίας

Αντιμετώπιση βλεφαρίτιδας

Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς

Βεβαίωση για δίπλωμα οδήγησης (Οφθαλμίατρος)

Βλεφαροπλαστική (Οφθαλμίατρος)

Βυθοσκόπηση

Διαθλαστικός έλεγχος και χορήγηση γυαλιών

Έκδοση πιστοποιητικών υγείας για εργασία

Έλεγχος και θεραπεία αμβλυωπίας σε παιδιά

Έλεγχος οπτικών πεδίων

Έλεγχος Στραβισμού

Εξέταση γλαυκώματος

Εξέταση καταρράκτη

Εξέταση κερατόκωνου

Εξέταση ωχράς κηλίδας

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (Οφθαλμίατρος)

Θεραπεία Αμβλυωπίας

Θεραπεία οφθαλμικών φλεγμονών

Οπτική τομογραφία συνοχής (OCT)

Οφθαλμολογικός έλεγχος σε παιδιά (από τη γέννηση)

Τονομέτρηση

Χειρουργική αφαίρεση πτερυγίου

Χειρουργική αφαίρεση χαλαζίου

Χειρουργική καταρράκτη

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Ασκληπιού 14, Τρίκαλα, 42100
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top