Αρχική » Γιατροί » Χουρσαλάς Ιωάννης
Χουρσαλάς Ιωάννης Καρδιολόγος

Χουρσαλάς Ιωάννης

Καρδιολόγος

Διεύθυνση
Περιάνδρου 25, Κόρινθος, 20100
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Stress Echo (Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφία)
Triplex
Αντιμετώπιση αρρυθμιών
Αντιμετώπιση αρτηριακής πίεσης
Αντιμετώπιση καρδιακής ανεπάρκειας

Ο Χουρσαλάς Ιωάννης είναι Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κόρινθο.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Άριστα. Κατόπιν, έλαβε τον τίτλο Ιατρικής Ειδικότητας Καρδιολογίας και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο Executive MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συμμετείχε, έως τώρα, σε περισσότερες από 200 εργασίες που δημοσιεύθηκαν ή ανακοινώθηκαν σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια. Οι σημαντικότερες εργασίες του αφορούν την πρόληψη στην καρδιολογία και τις γενετικές διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων.
Παράλληλα, περισσότερες από 100 φορές έχει προεδρεύσει σε στρογγυλά τραπέζια σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Από το 2000 συμμετέχει ως ομιλητής ή πρόεδρος συνεδρίας στα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Τα Λιπίδια στην Κλινική Πράξη» στο Ωνάσειο και στα σεμινάρια Προληπτικής Καρδιολογίας του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής.
Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος Δ.Σ. του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (2010) και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (2015).
Τέλος, το βιογραφικό του έχει δημοσιευθεί στην 3η Έκδοση του “Who Is Who” στην Ελλάδα και στην 1η Πορφυρή Έκδοση και στο συλλεκτικό τόμο «Ελλάδα 21ος Αιώνας Προσωπικότητες Ελληνισμού (Τόμος Α΄) του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού.

- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κόρινθο.
- Την περίοδο 1994 έως 1995 εργάσθηκε στην Παθολογική Κλινική και την περίοδο 1995-1996 στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου.
- Την περίοδο 1996-1999, εργάσθηκε στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
- Από το 1999 έως το 2009 εργάστηκε ως ερευνητής (Clinical Research Fellow) στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
- Από το 2000 έως το 2009 πραγματοποιούσε το πρωινό Λιπιδαιμικό Ιατρείο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
- Διετέλεσε Μέλος Δ.Σ. Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (2010), Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (2015) και Πρόεδρος της Τριμελούς Εισηγητικής Επιτροπής για τις θέσεις Διευθυντών Ιατρών Ωνασείου (2015).

- Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής (1992) και της Θεολογικής Σχολής (2001) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Άριστα.
- Έλαβε Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1991) κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ιατρική Σχολή.
- Έλαβε τον τίτλο Ιατρικής Ειδικότητας Καρδιολογίας το 1999 και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ομοφώνως Άριστα) το 2003. Ο Τίτλος της Διδακτορικής του Διατριβής είναι «Το άθροισμα των μεταβολών του Τμήματος ST στις προκάρδιες απαγωγές και στην αVR κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας κοπώσεως στην εκτίμηση της στεφανιαίας νόσου».
- Έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο Executive MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010).
- Συμμετείχε, έως τώρα, σε περισσότερες από 200 εργασίες που δημοσιεύθηκαν ή ανακοινώθηκαν σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια. Μέχρι σήμερα καταγράφονται περισσότερες από 2.000 αναφορές στο ερευνητικό του έργο στο διαδίκτυο. Οι σημαντικότερες εργασίες του αφορούν την πρόληψη στην καρδιολογία και τις γενετικές διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων.
- Περισσότερες από 100 φορές έχει προεδρεύσει σε στρογγυλά τραπέζια σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.
- Από το 2000 συμμετέχει ως ομιλητής ή πρόεδρος συνεδρίας στα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Τα Λιπίδια στην Κλινική Πράξη» στο Ωνάσειο.
- Από το 2002 έως το 2004, συμμετείχε ως ομιλητής στα σεμινάρια διατροφής της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Από το 2004 συμμετέχει ως ομιλητής στα σεμινάρια Προληπτικής Καρδιολογίας του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής.
- Συμμετέχει ως πρόεδρος μαθημάτων και εκπαιδευτής στο Καρδιομεταβολικό Σχολείο, στο οποίο το METROPOLITAN HOSPITAL, σε συνεργασία με την Α΄ Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Γαλλίας, μετεκπαιδεύουν 80 καρδιολόγους, παθολόγους, διαβητολόγους και γενικούς γιατρούς.
- Από το 2000 συμμετέχει σε πολλές ενημερωτικές εκπομπές της Δημόσιας τηλεόρασης (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) για την υγεία.
- Από το 2014 οργανώνει και προεδρεύει κάθε χρόνο στην ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό «Σύγχρονη Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών Παθήσεων» που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
- Συνέγραψε το βιβλίο «Σύγχρονη Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών Παθήσεων», εκδόσεις Καμπύλη 2018.
- Συνέγραψε τα κεφάλαια: «Μεταβολικό Σύνδρομο» στο βιβλίο «Καρδιολογική Θεραπευτική» Δ.Φ. Κόκκινου, τόμος Β, σελ. 763-768, εκδόσεις Παρισιάνος 2001.
«Δευτεροπαθείς Δυσλιπιδαιμίες-Ορμονικές διαταραχές. Παθήσεις του θυρεοειδούς», στο βιβλίο «Τα Λιπίδια στην Κλινική Πράξη», Γ. Κολοβού, Δ.Φ. Κόκκινου, κεφ 11, σελ 143-147, εκδόσεις Παρισιάνος 2005.
«Ψυχογενής ανορεξία» στο βιβλίο «Τα Λιπίδια στην Κλινική Πράξη», Γ. Κολοβού, Δ.Φ. Κόκκινου, κεφ 18, σελ. 285-287, εκδόσεις Παρισιάνος 2005.

Επιμελήθηκε τα κείμενα των βιβλίων «Ραβδομυόλυση-Υπολιπιδαιμικά φάρμακα» Γενοβέφας Κολοβού, εκδόσεις Καμπύλη (2017), «Υπολιπιδαιμίες, Υπολιποπρωτεϊναιμίες» Γενοβέφας Κολοβού, εκδόσεις Καμπύλη (2018), «Μεταβολισμός των λιπιδίων του κεντρικού νευρικού συστήματος» Γενοβέφας Κολοβού, εκδόσεις Καμπύλη (2020).
- Έχει διατελέσει μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίων και πλήθους Εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
- Το βιογραφικό του έχει δημοσιευθεί στην 3η Έκδοση του “Who Is Who” στην Ελλάδα και στην 1η Πορφυρή Έκδοση και στο συλλεκτικό τόμο «Ελλάδα 21ος Αιώνας Προσωπικότητες Ελληνισμού (Τόμος Α΄) του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Holter πίεσης

Holter ρυθμού

Triplex

Triplex θωρακικής αορτής

Αντιμετώπιση ανευρύσματος

Αντιμετώπιση αρτηριακής πίεσης

Αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής

Αντιμετώπιση χοληστερίνης (Καρδιολόγος)

Αρτηριακή υπέρταση

Βεβαίωση άθλησης

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Μελέτη υπέρτασης με 24ωρο Holter πίεσης

Στεφανιογραφία

Τεστ κοπώσεως (stress test)

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Περιάνδρου 25, Κόρινθος, 20100
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top