Αρχική » Γιατροί » Ποικιλίδου Μαρία

Ποικιλίδου Μαρία

Παθολόγος, Υπερτασιολόγος

Διεύθυνση
Τσιμισκή 34, Θεσσαλονίκη, 54623
Κόστος επίσκεψης
30 €

Εμπειρία

Δισλιπιδαιμία
Θυρεοειδής
Σακχαρώδης διαβήτης
Υπέρταση

Η Ποικιλίδου Μαρία είναι Παθολόγος -Υπερτασιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ειδικεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία στη Β’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και έχει τον τίτλο της κλινικής υπερτασιολόγου από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης.
Από το 2004 είναι συνεργάτιδα του τμήματος Υπέρτασης της Α’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της και ασχολείται έως σήμερα με την κλινική έρευνα, τη διδασκαλία σε φοιτητές ιατρικής καθώς και με την εκπαίδευση των ιατρών στον τομέα της υπέρταση.
Μετεκπαιδεύτηκε στο National Institutes of Health όπου ασχολήθηκε με την έρευνα σε μοριακό επίπεδο της γήρανσης των αγγείων και στο Johns Hopkins Hospital στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.
Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη διερεύνηση και θεραπεία δευτεροπαθών μορφών υπέρτασης και την υπέρταση σε ειδικές ομάδες όπως η υπέρταση στην εγκυμοσύνη, την υπέρταση στα παιδιά, το διαβήτη, τη νεφρική ανεπάρκεια και διαθέτει πιστοποιημένες συσκευές 24ωρης καταγραφής πίεσης για τη έγκυρη διάγνωση και παρακολούθηση της υπέρτασης.
Στο ιατρείο της, αναλαμβάνει τη διάγνωση και θεραπεία των έκτακτων παθολογικών περιστατικών, αλλά και τη διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία χρόνιων παθολογικών καταστάσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η δυσλιπιδαιμία και η παχυσαρκία. Διενεργεί επίσης λιπομέτρηση με τη συσκευή και μέτρηση βασικού μεταβολισμού για τη σωστή αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με την απαραίτητη ιατρική καθοδήγηση.

Τέλος, παρακολουθεί τα σύγχρονα ιατρικά δρώμενα συμμετέχοντας σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια.

- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
- Από το 2004 είναι συνεργάτιδα του τμήματος Υπέρτασης της Α’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

- Ειδικεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία στη Β’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και έχει τον τίτλο της κλινικής υπερτασιολόγου από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης.
- Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο τμήμα Υπέρτασης της Α’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και ασχολείται έως σήμερα με την κλινική έρευνα, τη διδασκαλία σε φοιτητές ιατρικής καθώς και με την εκπαίδευση των ιατρών στον τομέα της υπέρταση.
- Μετεκπαιδεύτηκε στο National Institutes of Health όπου ασχολήθηκε με την έρευνα σε μοριακό επίπεδο της γήρανσης των αγγείων και στο Johns Hopkins Hospital στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.
- Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη διερεύνηση και θεραπεία δευτεροπαθών μορφών υπέρτασης και την υπέρταση σε ειδικές ομάδες όπως η υπέρταση στην εγκυμοσύνη, την υπέρταση στα παιδιά, το διαβήτη, τη νεφρική ανεπάρκεια και διαθέτει πιστοποιημένες συσκευές 24ωρης καταγραφής πίεσης για τη έγκυρη διάγνωση και παρακολούθηση της υπέρτασης.
- Παρακολουθεί τα σύγχρονα ιατρικά δρώμενα συμμετέχοντας σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια.

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αντιμετώπιση λοιμώξεων αναπνευστικού, ουροποιητικού, γαστρεντερικού συστήματος

Αντιμετώπιση υψηλής χοληστερίνης

Βεβαίωση για δίπλωμα οδήγησης (Παθολόγος)

Ελεγχος σακχαρώδη διαβήτη (Παθολόγος)

Εμβόλιο γρίπης (Παθολόγος)

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Θεραπεία υπέρτασης

Οξυμετρία (Παθολόγος)

Παρακολούθηση θυρεοειδούς

Παχυσαρκία - μέτρηση βασικού μεταβολισμού

Πιστοποιητικά/ Βεβαιώσεις υγείας

Ρύθμιση δισλιπιδαιμίας

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Τσιμισκή 34, Θεσσαλονίκη, 54623
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top