Αρχική » Γιατροί » Πενταράκη Αλεξάνδρα

Πενταράκη Αλεξάνδρα

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής

Διεύθυνση
Ελευθερίου Βενιζέλου 3, Θεσσαλονίκη, 54624
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Κρίσεις πανικού
Μαθησιακές δυσκολίες
Μέθοδος EMDR
Ομαδική θεραπεία
Παιγνιοθεραπεία
Συμβουλευτική γονέων - παιδιών
Συμβουλευτική Ζεύγους
Συμβουλευτική παιδιών – εφήβων
Συμβουλευτική σεξουαλικών διαταραχών
Υπνοθεραπεία

Η Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη είναι Κλινική Ψυχολόγος & Νευροψυχολόγος Παιδιών/ Ενηλίκων - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Είναι Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King ’s College London, UK, αποκτώντας σημαντική κλινική εμπειρία τόσο σε επίπεδο διαγνωστικής εκτίμησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης και αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών και νευρολογικών διαταραχών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Maudsley Hospital, Bethlem Royal Hospital, Fulbourn Hospital, Cambridge) και στην Ελλάδα (Επιστημονική Συνεργάτης του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρική Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο).

Η ίδια έχει ιδρύσει την «Brain Matters» (Ινστιτούτο Ψυχολογικής Επιστήμης αφιερωμένο στην πρακτική, μάθηση και προώθηση της ψυχολογικής επιστήμης). Είναι εκπαιδευμένη στη κλινική ψυχολογία, στην κλινική νευροψυχολογία και την ψυχοθεραπεία για ενήλικες και παιδιά και στην δικαστική ψυχολογία.

Τέλος, είναι εγγεγραμμένη δικαστική πραγματογνώμων & τεχνική Σύμβουλος σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά Δικαστήρια & στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

- 2009 έως και σήμερα: Ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

- 2019 έως και σήμερα:  Εποπτεύει μεταπτυχιακές και διδακτορικές έρευνες στο New School of Psychotherapy and Counselling-Middlessex University, UK και διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας

- Διδάσκει Ψυχολογία στο Τμήμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Cambridge, UK και  στο King’s College London, UK.

- Επισκέπτρια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης King’s College London, του Ηνωμένου Βασιλείου.

- Από το 2017 έως σήμερα: Εγγεγραμμένη δικαστική πραγματογνώμων & Τεχνική Σύμβουλος σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά Δικαστήρια & στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Η εργασία της ως δικαστική πραγματογνώμων/ Τεχνική Σύμβουλος αφορά ποινικές και αστικές υποθέσεις στην εισαγγελία ή την πολιτική αγωγή.

- Διετέλεσε Λέκτορας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας & Ψυχικής Υγείας του University of Liverpool, του University of Roehampton και του University of Essex του Ηνωμένου Βασιλείου (Τμήμα Ψυχολογίας και Τμήμα Δημόσιας Υγείας), καθώς και στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Αιγύπτου.

- Κατέχει κλινική εμπειρία τόσο σε επίπεδο διαγνωστικής εκτίμησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης και αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών και νευρολογικών διαταραχών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Maudsley Hospital, Bethlem Royal Hospital, Fulbourn Hospital, Cambridge) και στην Ελλάδα (Επιστημονική Συνεργάτης του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρική Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο).

- Έχει ιδρύσει την «Brain Matters» (Ινστιτούτο Ψυχολογικής Επιστήμης αφιερωμένο στην πρακτική, μάθηση και προώθηση της ψυχολογικής επιστήμης).

- Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King’s College London, UK.

- Έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Γνωστική Ψυχολογία στο University of Essex, UK.

- Είναι εκπαιδευμένη στη κλινική ψυχολογία, στην κλινική νευροψυχολογία και την ψυχοθεραπεία για ενήλικες και παιδιά και στην δικαστική ψυχολογία.

- Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ψυχοθεραπευτικές μεθόδους καθώς και σε ειδικά προγράμματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης και ψύχωσης.

Διακρίσεις & Βραβεία

- Το 2019 βραβεύθηκε, στην τελική κατάταξη, από την Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, MrsKate Smith και από το Βρετανικό Συμβούλιο για την επαγγελματική της αριστεία ως απόφοιτος Βρετανικών Πανεπιστημίων.

- Έχει προσκληθεί να παρουσιάσει την ερευνητική της εργασία σε διεθνή συνέδρια και της έχει απονεμηθεί βραβείο από το επιστημονικό περιοδικό «Brain» καθώς και βραβείο Νέου Επιστήμονα επίσης για την επιστημονική της έρευνα. Η έρευνά της δημοσιεύεται σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.

- To 2011 εκλέχθηκε «Associate Fellow» της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων, ένας τιμητικός τίτλος που δίνεται για τη συνεισφορά ενός επιστήμονα στην ψυχολογία.

- Είναι αναγνωρισμένη Ψυχολόγος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (επαγγελματικό μέλος).

Συγγραφικό έργο

- Έχει συγγράψει 3 βιβλία για την ψυχική υγεία κι έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

 

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Άγχος

Αντιμετώπιση αυτισμού (Ψυχολόγος)

Αντιμετώπιση εθισμών

Αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες με τη μέθοδο EMDR

Αντιμετώπιση των φοβιών με τη μέθοδο EMDR

Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων

Ατομικές συνεδρίες εφήβων

Διακοπή καπνίσματος (Ψυχολόγος)

Ενίσχυση αυτογνωσίας

Θεραπεία Ζεύγους

Κατ' οίκον επίσκεψη (Ψυχολόγος)

Κρίσεις πανικού

Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης - Ψυχοδράματος

Ομαδική Ψυχαναλυτική θεραπεία (group therapy)

Παιγνιοθεραπεία

Συμβουλευτική για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Συμβουλευτική γονέων - παιδιών

Συμβουλευτική ζεύγους (Ψυχολόγος)

Συμβουλευτική παιδιών – εφήβων (Ψυχολόγος)

Συμβουλευτική σεξουαλικών διαταραχών

Συμβουλευτική Σχέσεων

Συνεδρία μέσω βιντεοκλήσης

Σχολική ψυχολογία

Ταυτότητα φύλου

Τεστ διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών

Υπνοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ

Ψυχολογική υποστήριξη

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Ελευθερίου Βενιζέλου 3, Θεσσαλονίκη, 54624
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top