Αρχική » Γιατροί » Καρτσωνάκη Χριστίνα

Καρτσωνάκη Χριστίνα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Διεύθυνση
Καπετάν Χρονά 22, Αθήνα, 11525
Κόστος επίσκεψης
35-50 € Συνεδρία EMS Imotion 25€

Εμπειρία

Αθλητική διατροφή
Διατροφή για εγκύους-θηλάζουσες

Η Καρτσωνάκη Χριστίνα είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος και διατηρεί το δικό της χώρο- κέντρο διατροφής και ευεξίας Body Heal & Balance στην Αθήνα (πλησίον ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη), όπου ασχολείται με το τμήμα διατροφής παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε κάθε άνθρωπο που θα χρειαστεί να αλλάξει  τρόπο ζωής. Στο χώρο παρέχονται σε συνδυασμό με την διατροφή, ενδυνάμωση και άσκηση με ηλεκτρομυοδιέγερση από το 2021.

Αποφοίτησε από το τμήμα Dietetics του University of Hertfordshire με 1st Class Honor και κατέχει Master of Science in Health Psychology από το Cardiff University, για να μπορεί να εξετάζει την διατροφική συμπεριφορά του ατόμου και από την οπτική της ψυχολογίας.

Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης πάνω στις <<Διαταραχές πρόσληψης τροφής>>, από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επιπλέον την υπάρχουσα περίοδο εκπαιδεύεται πάνω στην Διαχείριση των διατροφικών διαταραχών μέσω της γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Έχει κλινική εμπειρία έχοντας συμμετάσχει στο τμήμα διατροφής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου <<Αλεξάνδρα>> και στο τμήμα Κλιμακτηρίου και Οστεοπόρωσης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο συμμετέχοντας στην έρευνα για <<H επίδραση της Μεσογειακής διατροφής σε μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με BMI 30-40 kg/m2 με κλινική αθηρωμάτωση>>

Διετέλεσε την πρώτη διαιτολόγο στο Άλμα Ζωής- πανελλήνιος σύλλογος γυναικών με καρκίνο του στήθους παρέχοντας διατροφική καθοδήγηση σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε όλα τα στάδια της θεραπείας.

Είναι πιστοποιημένη Health & Wellness Coach καθώς και NPL wellbeing ambassador χρησιμοποιώντας και εξελίσσοντας συνεχώς την τεχνική του diet coaching.

Ήταν συνεργάτης Διαιτολόγος στο Κέντρο Χορού και Ψυχολογίας <<Dance your Soul>>  στο Νέο Ψυχικό, αναλαμβάνοντας την διατροφική καθοδήγηση σε χορευτές και αθλητές του κέντρου.

Διετέλεσε ως Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος σε Παθολογικό Ιατρείο στο Βύρωνα από το 2013 έως το 2020, αναλαμβάνοντας την διατροφική καθοδήγηση των ασθενών του ιατρείου.

Ανήκει στο Διδακτικό Προσωπικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο τμήμα της Δικαιολογίας. Τα μαθήματα που διδάσκει : Food Science, Το επάγγελμα του διαιτολόγου / ακαδημαϊκή γραφή, Health Psychology.

Αρθρογραφεί τακτικά, σχετικά με θέματα διατροφής και διατροφικής εκπαίδευσης σε διάφορα τοπικά και διαδικτυακά  έντυπα με μεγάλη επισκεψιμότητα όπως www.queen.gr, www.propago.gr και άλλα από το 2013 μέχρι σήμερα.

Είναι μέλος της ΕΔΔΕ (Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος).

 

 

 

- Εξάμηνη πρακτική άσκηση στο τμήμα διατροφής στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο <<Αλεξάνδρα>> (2013)

- Μετεκπαίδευση στο τμήμα Κλιμακτηρίου και Οστεοπόρωσης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο συμμετέχοντας στην πανεπιστημιακή  έρευνα για <<την επίδραση της Μεσογειακής διατροφής σε μετά-  εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με BMI 30-40 kg/m2 με κλινική αθηρωμάτωση>>, το οποίο αποτέλεσε και το θέμα της πτυχιακής της στην πορεία (2013-2014)

- Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος σε Παθολογικό Ιατρείο (Καραολή Δημητρίου 39, Βύρωνας) από το 2013 έως το 2020, αναλαμβάνοντας την διατροφική καθοδήγηση των ασθενών του ιατρείου.

- Διετέλεσε την πρώτη διαιτολόγο στο Άλμα Ζωής- πανελλήνιος σύλλογος γυναικών με καρκίνο του στήθους παρέχοντας διατροφική καθοδήγηση σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε όλα τα στάδια της θεραπείας.

- Είχε διατελέσει συνεργάτης Διαιτολόγος στο Κέντρο Χορού και Ψυχολογίας <<Dance your Soul>> στο Νέο Ψυχικό, αναλαμβάνοντας την διατροφική καθοδήγηση σε χορευτές και αθλητές του κέντρου. (2016-2021)

- Διατηρεί το δικό της χώρο κέντρο διατροφής και ευεξίας Body Heal & Balance, όπου ασχολείται με το τμήμα διατροφής παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε κάθε άνθρωπο που θα χρειαστεί να αλλάξει τρόπο ζωής. Στο χώρο παρέχονται σε συνδυασμό με την διατροφή, ενδυνάμωση και άσκηση με ηλεκτρομυοδιέγερση (  ems). ( 2021 μέχρι σήμερα)

- Ανήκει στο Διδακτικό Προσωπικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο τμήμα της Δικαιολογίας. Τα μαθήματα που διδάσκει : Food Science, Το επάγγελμα του διαιτολόγου / ακαδημαϊκή γραφή, Health Psychology. (2023- μέχρι σήμερα)

 

- Αποφοίτησε από το τμήμα dietetics του University of Hertfordshire με 1st Class Honor.

- Master of Science in Health Psychology (Cardiff Metropolitan University-2016).

- Diploma in Health and Wellness Coaching by Athens Coaching Institute(2017).

- Diploma in the Art and Science of Neurolinguistic Programming in Wellbeing (NLP) by INLPTA- the international NLP Trainers Association (2018).

- Diploma in the Art and Science of Neurolinguistic Programming in Wellbeing (NLP) by INLPTA- the international NLP Trainers Association (2018).

- Total Mindfulness Professional by Ison Psychometrica (2021).

- Certified Anthropometrist by ISAK -level 1 (2022).

- Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων>>του Παντείου Πανεπιστημίου (2022).

- Certification in Auriculotherapy ( Level 1) (2015).

Γλώσσες

Αγγλικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αθλητική διατροφή

Διατροφικό πλάνο για επαγγελματίες αθλητές/άτομα που αθλούνται ερασιτεχνικά, για ψυχαγωγικούς λόγους με απώτερο σκοπό: την βελτίωση της απόδοσης τους στην άσκηση, την αποκατάσταση τους μετά τον αγώνα/προπόνηση, την βελτίωση της σωματικής σύστασης και περιεκτικότητα της διατροφής σε μακροθρεπτικά και αφορά πλάνο διατροφής που περιέχει μικροθρεπτικα συστατικά ενυδάτωση, συχνότητα γευματων κ.α.

Διατροφικές Διαταραχές

Λήψη διατροφικού ιστορικου - Εκτίμηση βιοχημικού/ιατρικού ιστορικού - Εξατομικευμένο πλάνο διατροφής - Ανθρωπομετρικές μετρήσεις - Λιπομέτρηση- Ορισμός διατροφικού στόχου

Εξ' αποστάσεως συνεδρίες Διατροφής

Παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών διαιτολογικής εκτίμησης και παρακολούθησης με χρήση διαδικτυακών εργαλείων.

Επόμενες συνεδρίες - Διάρκεια 30-45 λεπτά

Εκτίμηση της προόδου - Επανάληψη ανθρωπομετρικών μετρήσεων - Διατροφική εκπαίδευση - Αλλαγή του διατροφικού προγράμματος - Παροχή έντυπων (πλάνο διατροφής + εκπαιδευτικό υλικό)

Κλινικά περιστατικά/Εγκυμοσύνη

Κάλυψη διατροφικών αναγκών ατόμων που πάσχουν από κλινικές παθήσεις όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμίες, υπέρταση, καρδιαγγειακά, γαστρεντερικά, ηπατικά, νεφρικά προβλήματα, διατροφικές αλλεργίες, καρκίνος, ουρικό οξύ κ.α.

Συνεδρίες Διατροφής για Ρύθμισης Βάρους

1η συνεδρία - Διάρκεια 60 λεπτά Λήψη διατροφικού ιστορικου - Εκτίμηση βιοχημικού/ιατρικού ιστορικού - Δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου διατροφής - Ανθρωπομετρικές μετρήσεις - Λιπομέτρηση - Ορισμός διατροφικού στόχου - Προγραμματισμός συχνότητα των συνεδριών.

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Καπετάν Χρονά 22, Αθήνα, 11525
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top