Αρχική » Γιατροί » Καλλιακμάνης Ιωάννης
Καλλιακμάνης Ιωάννης Γαστρεντερολόγος – Ειδικός Ενδοσκόπος Περιστέρι

Καλλιακμάνης Ιωάννης

Γαστρεντερολόγος, Ειδικός Ενδοσκόπος

Διεύθυνση
Δωδεκανήσου 108, Περιστέρι, 12134
Κόστος επίσκεψης
Ρωτήστε μας για την αμοιβή του ιατρού €

Εμπειρία

Γαστρικό Botox
Γαστροσκόπηση
Κoλονοσκόπηση
Πολύποδες
Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου
Φλεγμονώδεις νόσοι εντέρου

Ο Καλλιακμάνης Ιωάννης είναι Γαστρεντερολόγος – Ειδικός Ενδοσκόπος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Περιστέρι και στην Γλυφάδα..

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών κι εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία ως ειδικευόμενος της Β’ Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» και στα πλαίσια της λήψης ειδικότητας της Γαστρεντερολογίας, στην Γαστρεντερολογική Κλινική 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ. Στο τελευταίο έτος της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Johannes Gutenberg στο Mainz, της Γερμανίας ως Clinical Assistant of Endoscopy Department (International Fellow - Υποτροφία εξωτερικού από το Ίδρυμα ΕΛΙΓΑΣΤ).

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε και τοποθετήθηκε για 6 μήνες, στο Ενδοσκοπικό Τμήμα στο Γεν. Κρατ. Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”, στο Ενδοσκοπικό Υπέρηχο που αποτελεί αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό τμήμα για τη συγκεκριμένη εξέταση και στο διακοιλιακό υπέρηχο για μη Ακτινολόγους Ιατρούς κι έλαβε την προ απαιτούμενη άδεια για διενέργεια των προαναφερόμενων εξετάσεων.

Από το 2009 έως σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στα: ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ και «Αθηναϊκή Κλινική», ενώ διατηρεί ιδιωτικό Γαστρεντερολογικό ιατρείο στην Δυτική Αττική.

Το ειδικό ενδιαφέρον του, αποτελούν οι προχωρημένες διαγνωστικές ενδοσκοπικές τεχνικές (Χρωμοενδοσκόπησηση, Narrow Band Imaging, Confocal Laser Endomicroscopy) καθώς και οι θεραπευτικές -  επεμβατικές ενδοσκοπικές τεχνικές (απολίνωση κιρσών οισοφάγου, σκληρυντική θεραπεία κιρσών οισοφάγου-στομάχου, ΕΜR δυσπλαστικού επιθηλίου οισοφάγου Barrett, βλενογοννεκτομές στομάχου, πολυπεκτομές στομάχου, λεπτού εντέρου και παχέος εντέρου, χρήση Argon Plasma Coagulation, τοποθέτηση αιμοστατικών μεταλλικών clips, διάνοιξη καλοηθών στενώσεων με TTS Balloon CRE, τοποθέτηση γαστροστομίας σε ασθενείς που αδυνατούν να τραφούν δια του στόματος).

Τέλος, τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τη μέθοδο του Ενδοσκοπικού Υπερήχου κυρίως στην διάγνωση και σταδιοποίηση του παγκρεατικού καρκίνου καθώς και η διενέργεια FNA (βιοψία δια λεπτής βελόνης).

- Από τις 15/12/2009 έως σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ και στα Νοσοκομεία ΜΗΤΕΡΑ και Αθηναϊκή Κλινική.

- Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Δυτική Αττική, στην Πετρούπολη.

Μέλος Επιστημονικών Εταιρειών

- European Society of Gastrointestinal Endoscopy

- Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας

- Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων

- Ιατρικού Συλλόγου Ιατρών ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ

- Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

- Υπηρέτησε την υπηρεσία υπαίθρου από τις 1/9/2000 έως 31/8/2001 στο Π.Ι. Κονίστρων του Κ.Υ. Π.Γ.Ν. Κύμης Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ αφού προηγήθηκε άσκηση ειδικότητας τριμήνου αγροτικού ιατρείου στις κάτωθι κλινικές: Καρδιολογική κλινική, Χειρουργική Κλινική και Παθολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. και Κύμης Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από 1/6/2000 έως 1/9/2000.

- Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία από 2/9/2002 έως 27/4/2003 ως Σ.ΣΜΙΑΣ (ΥΓ.ΙΑ) και συμμετείχε ως Ιατρός Μονάδων (Μονάδα Αεροπορικών Κατασκευών- Τμήμα-Επιχειρήσεων-Εκπαίδευσης σε σχολεία εκπαίδευσης Αυτοδυτών και Ναυαγοσωστών).

- Στη συνέχεια από 9/5/2003 έως 9/2/2005 εκπαιδεύτηκε ως ειδικευόμενος της Β’ Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» (προ απαιτούμενη διετής εκπαίδευση στην Παθολογία προ της ενάρξεως της εξειδίκευσης στην Γαστρεντερολογία) με Διευθυντές: Δρ, Βασιλικό, Δρ. Β. Αρτίκη).

- Από τις 27/4/2005 έως 26/6/2009 εκπαιδεύτηκε στα πλαίσια της λήψης ειδικότητας της Γαστρεντερολογίας στην Γαστρεντερολογική Κλινική 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ (Διευθυντής: ΔΡ. Καρκαντζός- Π. Καραντάνος). Επιπροσθέτως η φύση και η αποστολή του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ με το πλήθος των ασθενών ασφαλισμένων, του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί ενεργά με τη σύσταση και λειτουργία   ιατρείου Φλεγμονοδών Νοσημάτων Εντέρου καθώς και με τη λειτουργία εξωτερικού Ηπατολογικού Ιατρείου αλλά και να εκπαιδευτεί στην διαγνωστική και επεμβατική ενδοσκόπηση με ένα μεγάλο αριθμό τακτικών ενδοσκοπήσεων ( >2000 συνολικά ενδοσκοπήσεων) αλλά και να αποκτήσει τριβή με τις επείγουσες- έκτακτες ενδοσκοπήσεις σε συνθήκες γενικής εφημερίας.

- Στο τελευταίο έτος της ειδικότητας 2008-2009, μετά από λήψη Υποτροφίας από το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Johannes Gutenberg στο Mainz, της Γερμανίας υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Prof. Ralf Kiesslich ως Clinical Assistant of Endoscopy Department Johannes Gutenberg University - Mainz, Germany (International Fellow - Υποτροφία εξωτερικού από το Ίδρυμα ΕΛΙΓΑΣΤ). Το Πανεπιστημιακό αυτό Νοσοκομείο αποτελεί και Μεταμοσχευτικό Κέντρο για ηπατοπαθείς ασθενείς και οι συχνές επιστημονικές συναντήσεις με συνάδελφους συναφών ειδικοτήτων πρόσφερε μεγάλη εμπειρία στον χειρισμό και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

- Επιστρέφοντας στην Ελλάδα στις 24-25 /6/2009 συμμετείχε επιτυχώς στις εξετάσεις για λήψη τίτλου ειδικότητας Γαστρεντερολογίας και η Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή των εξετάσεων (Καθηγητής Κος Λαδάς, και Διευθυντές κύριοι Καλατζής και Παρασκευάς) τον τίμησε με πρότασή της για υποτροφία με βάση την απόδοση του στις Εξετάσεις Ειδικότητας (προφορική, γραπτή και ενδοσκοπική εξέταση).

- Στη συνέχεια μετά από αίτησή του στο Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκπαιδεύτηκε και τοποθετήθηκε για 6 μήνες, στο Ενδοσκοπικό Τμήμα στο Γεν. Κρατ. Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” με Διευθυντή τον Κο. Β. Ντελή ως άμισθος ειδικευμένος ιατρός, με εκπαιδευτή τον Αναπλ. Διευθυντή κύριο Ι. Καρούμπαλη στο Ενδοσκοπικό Υπέρηχο (EUS-EUS FNA) που αποτελεί αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό τμήμα για τη συγκεκριμένη εξέταση και στο διακοιλιακό υπέρηχο για μη Ακτινολόγους Ιατρούς όπου και μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις με διενέργεια και συμμετοχή >350 ενδοσκοπικών πράξεων – EUS - FNA έλαβε την προ απαιτούμενη άδεια για διενέργεια των προαναφερόμενων εξετάσεων, «Εκπαιδευθείς στους Υπερήχους Πεπτικού συστήματος (Ενδοσκοπικό Υπερηχογράφημα)-Διακοιλιακό Υπερηχογράφημα» (Υ7α/Γ.Π. 118551).

Ιδιαίτερα Επιτεύγματα

Το ειδικό ενδιαφέρον του, που αποτελεί απόρροια της εκπαίδευσής του κυρίως στο εξωτερικό, αποτελούν οι προχωρημένες διαγνωστικές ενδοσκοπικές τεχνικές (Χρωμοενδοσκόπησηση, Narrow Band Imaging, Confocal Laser Endomicroscopy) αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχουν για έγκαιρη και πρώιμη ανίχνευση δυσπλαστικών αλλοιώσεων στο πεπτικό σύστημα και κυρίως στο παχύ έντερο, καθώς και οι θεραπευτικές-επεμβατικές ενδοσκοπικές τεχνικές (απολίνωση κιρσών οισοφάγου, σκληρυντική θεραπεία κιρσών οισοφάγου-στομάχου, ΕΜR δυσπλαστικού επιθηλίου οισοφάγου Barrett, βλενογοννεκτομές στομάχου, πολυπεκτομές στομάχου, λεπτού εντέρου και παχέος εντέρου, χρήση Argon Plasma Coagulation, τοποθέτηση αιμοστατικών μεταλλικών clips, διάνοιξη καλοηθών στενώσεων με TTS Balloon CRE, τοποθέτηση γαστροστομίας σε ασθενείς που αδυνατούν να τραφούν δια του στόματος.).

Επίσης, τα τελευταία έτη ασχολείται ενεργά με τη μέθοδο του Ενδοσκοπικού Υπερήχου κυρίως στην διάγνωση και σταδιοποίηση του παγκρεατικού καρκίνου καθώς και η διενέργεια FNA (βιοψία δια λεπτής βελόνης). Στο διάστημα που παρέμεινε στο αυτόνομο ενδοσκοπικό τμήμα του Πανεπιστημίου, εκπαιδεύτηκε με ενεργό συμμέτοχή, ως πρώτος ενδοσκόπος σε πλήθος διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων (συμπεριλαμβανομένων των διαγνωστικών λαπαροσκοπήσεων όπου στη Γερμανία εκτελούνται και από Γαστρεντερολόγους) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή R. Kiesslich ο οποίος και τον ” μύησε” στην προχωρημένη διαγνωστική και επεμβατική ενδοσκόπηση, στην χρώμο-ενδοσκόπηση και στην Confocal Laser Endomicroscopy, ενώ πιστοποιήθηκε η εκεί εκπαίδευση (σε ώρες και αντικείμενο εκπαίδευσης) από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg και έγινε μέλος του European Board of Gastroenterology, χωρίς καν να απαιτηθούν εξετάσεις για τη λήψη του διπλώματος, «Fellow of European Board of Gastroenterology and Hepatology» (RegistrationNo 828) European Union of Medical Specialists/ EUMS.

Παράλληλα με την καθημερινή εκπαίδευση στο Ενδοσκοπικό Τμήμα, είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος και να συνεισφέρει σε αρκετά πρωτόκολλα μελετών του Πανεπιστημίου, όπου αργότερα απέδωσαν αξιόλογο επιστημονικό συγγραφικό έργο.

Γλώσσες

Αγγλικά Γερμανικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Αντιμετώπιση αναιμίας (Γαστρεντερολόγος)

Αντιμετώπιση γαστρεντερίτιδας

Αντιμετώπιση ευερέθιστου εντέρου

Αντιμετώπιση ηπατίτιδας

Αντιμετώπιση ίκτερου

Αντιμετώπιση κονδυλωμάτων HPV (Γαστρεντερολόγος)

Αντιμετώπιση νόσου Crohn

Αντιμετώπιση σπαστικής κολίτιδας

Αφαίρεση πολυπόδων

Γαστρικό BOTOX

Γαστροσκόπηση

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (Γαστρεντερολόγος)

Κολονοσκόπηση

Τεστ αναπνοής για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού

Κλείστε το ραντεβού σας με το γιατρό

Το Ιατρείο
Δωδεκανήσου 108, Περιστέρι, 12134
Επιλέξτε ημερομηνία
Επιλέξτε ώρες
Επιλέξτε πρώτα ημερομηνία

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και τηλεφωνικά. Καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο:

211 100 14 15
Scroll to Top